Centrul de vaccinare din Fălticeni funcționează cu două fluxuri. Populația se poate imuniza și cu serul PfizerLocal

Centrul de vaccinare din Fălticeni funcționează cu două fluxuri. Populația se poate imuniza și cu serul Pfizer

       Accesări: 2581

Ritm susținut pentru campania de imunizare. Centrul de vaccinare din Fălticeni a deschis, la două luni de la începerea activității, un nou flux pentru imunizarea populației. Acesta a devenit operațional începând din 17 mai, și este destinat exclusiv vaccinării cu serul Pfizer.

Pentru a susține activitatea centrului, pe cele două linii de vaccinare, au fost cooptați mai mulți medici de familie și asistente medicale.

Luni, în prima zi de la deschiderea noului flux, 36 de persoane, cu vârste între 30 și 60 de ani, au fost vaccinate cu serul Pfizer.

Până acum, la centrul de vaccinare din Fălticeni, populația a fost imunizată doar cu serul Moderna.

Odată cu noul flux, ritmul vaccinării zilnice va crește de la 60-70 de persoane, până la 140-150 de persoane.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Programările se pot face telefonic (la numerele afișate la intrarea în centru) și pe platforma națională de vaccinare.

În același timp, cei care doresc să se imunizeze fie cu serul Moderna, fie cu serul Pfizer, pot veni direct la sediul centrului, de pe strada Nicu Gane, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, fără programare prealabilă.

Medicul Onoriu Milea, coordonatorul centrului de vaccinare, a declarat că până astăzi nu s-au înregistrat efecte adverse în rândul persoanelor care s-au vaccinat.

Până acum au fost utilizate 4.000 de doze de ser Moderna. Peste 3.000 de persoane au primit până acum prima doză și rapelul.

Programul centrului de vaccinare din Fălticeni este zilnic, între orele 8 – 18.

Centrul de imunizare a fost deschis pe 22 martie, cu aproximativ o lună înaintea închiderii centrului de vaccinare amenajat la parterul noului spital din Fălticeni.

ȘTIRI