Fostul Protopop de Fălticeni s-a stins din viață. Preotul Constantin Patrolea va fi înmormântat la Vadu MoldoveiRural

Fostul Protopop de Fălticeni s-a stins din viață. Preotul Constantin Patrolea va fi înmormântat la Vadu Moldovei

       Accesări: 22724

Doliu în mediul clerical. Fostul protoiereu al Protopopiatului Fălticeni s-a stins din viață la Brașov, pe patul de spital. Constantin Patrolea avea 71 ani și fusese operat în urmă cu câteva zile.

El a deținut funcția de protopop al Protoieriei Fălticeni timp de 21 de ani, între 1995 și 2016.

S-a pensionat după 43 de ani de preoție.

Constantin Patrolea a fost hirotonit de către Î.P.S. Mitropolit Iustin, în anul 1973, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași.

Originar din satul Târzia, județul Neamț, părintele Patrolea s-a născut pe 21 mai 1949.

Mahanu Design

În anul 1973 a absolvit Seminarul Teologic din Neamț, iar din același an și-a început misiunea pastorală și duhovnicească la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Ciumulești (comuna Vadu Moldovei), unde a slujit până la pensionare.

După Revoluție a ctitorit biserica din lemn „Pogorârea Sfântului Duh” din satul Vadu Moldovei. Lăcașul a fost sfințit după 13 ani de trudă, de către Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

În urmă cu numai o lună, la aceeași biserică, preotul Constantin Patrolea a săvârșit, alături de un sobor de preoți, slujba de binecuvântare pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Funeraliile fostului protopop de Fălticeni vor avea loc duminică, 1 noiembrie.

Preotul Constantin Patrolea va fi înmormântat în cimitirul bisericii din lemn „Pogorârea Sfântului Duh” din Vadu Moldovei.

ȘTIRI