Fosta clădire medicală din cartierul Maior Ioan intră în reabilitare. Aici ar putea fi deschis un cămin de bătrâniLocal

Fosta clădire medicală din cartierul Maior Ioan intră în reabilitare. Aici ar putea fi deschis un cămin de bătrâni

       Accesări: 4299

Un nou șantier s-a deschis la nivel local. Fosta clădire medicală din cartierul Maior Ioan intră în reabilitare. Lucrările au fost demarate luna aceasta.

Este vorba de imobilul în care a funcționat Secția Boli Infecțioase și Compartimentul Dermato-Venerologie, cedat cu drept de folosință de Spitalul Municipal, în septembrie 2021, împreună cu alte două clădiri, în administrarea Primăria Fălticeni.

Lucrările prevăd pentru început reparații capitale ale acoperișului și cele ale sistemului de preluare pentru apele pluviale.

După această etapă vor urma renovările de la interior, igienizarea și recompartimentarea spațiilor.

Investiția este realizată cu fonduri de la bugetul local.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Primarul Cătălin Coman susține că aici ar putea fi deschis un cămin pentru bătrâni. Există multe argumente în favoarea unei astfel de decizii. Zona este liniștită, clădirea dispune de toate utilitățile, beneficiază de un spațiu verde, cât și de locuri de parcare.

Edilul municipalității fălticenene spune că planul privind destinația clădirii nu este bătut în cuie.

Autoritățile locale ar vrea ca aici să-și desfășoare activitatea un centru de excelență pentru elevii olimpici, în eventualitatea în care proiectul din cartierul 2 Grăniceri (zona intersecției străzilor 1 Mai și Ștefan cel Mare) nu va putea prinde contur.

Investiția va fi încheiată pe parcursul anului viitor.

ȘTIRI