Forțele Navale Române l-au premiat pe primarul comunei Boroaia. Trofeu acordat pentru promovarea valorilorEveniment

Forțele Navale Române l-au premiat pe primarul comunei Boroaia. Trofeu acordat pentru promovarea valorilor

       Accesări: 998

Meritele deosebite atrag premii pe măsură. Primarul Comunei Boroaia s-a numărat printre laureații Galei „Omul Anului în Forțele Navale”, care celebrează excelența, moment desfășurat vineri, 26 aprilie 2024, la Constanța. Evenimentul reunește, de 14 ediții, personalități și oameni de marcă din domeniul militar și civil.

Vasile Berariu, edilul comunei Boroaia, se află printre cei șase laureați ai acestei gale organizate de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Premiul i-a revenit pentru „promovarea tradițiilor și valorilor Forțelor Navale Române în rândul tinerilor suceveni”.

Existența acestei reușite deosebite are ca sursă un parteneriat, devenit deja tradiție, între Statul Major al Forțelor Navale, Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” și Primăria comunei Boroaia, de care beneficiază cei mai buni elevi ai școlii.

An de an, tinerii silitori primesc un sejur gratuit, de cinci zile, pe litoral.

Mahanu Design

În cadrul acestor programe, elevii merituoși vizitează unitățile Forțelor Navale din garnizoanele Constanța și Mangalia.

Parteneriatul amintit este opera contraamiralului Ion Condur, fiul al comunei Boroaia, încă de pe vremea când era comandantul Flotei Marinei Militare. Prin sprijinul său sunt suportate integral toate costurile acestei vacanțe la malul Mării Negre, ce include vizite la muzee, parcuri și spații culturale, primăria sprijinind financiar costurile deplasării până la Constanța și retur.

Viceamiralul Mihai Panait l-a felicitat pe primarul Vasile Berariu, trofeu fiind acordat, după organizarea unei preselecții, pentru rezultatele excepționale obținute în activitatea de parteneriat cu Forțele Navale Române, desfășurată în anul 2023.

Comuna Boroaia, localitatea cu cei mai mulți generali din România, este reprezentată în mod exemplar în cadrul Forțelor Navale Române.

Nu doar contraamiralul Ion Condur, ofițer cu 40 de ani de activitate, se află la panoul oamenilor remarcabili care au făcut cinste acestui domeniu militar, ci și generația tânără.

Alexandra Zaharia, absolventa școlii din Boroaia, a fost admisă prima pe listă la Academia Navală din Constanța. Ea continuă să fie prima și ca studentă, fiind cea care a încheiat prima sesiune cu mediile cele mai mari dintre toți cursanții.

Drumul Alexandrei spre Academia Navală s-a deschis în anul 2019, când, ea și colegii ei au făcut parte primul grup de elevi ai școlii boroiene care au beneficiat de acest proiect educațional.

ȘTIRI