Flux matinal Fălticeni. 27 martie. Burse de merit pentru elevi. Cod galben pentru zona Fălticeni. ACET oprește apaLocal

Flux matinal Fălticeni. 27 martie. Burse de merit pentru elevi. Cod galben pentru zona Fălticeni. ACET oprește apa

       Accesări: 1395

27 martie 2024. Fluxul primelor informații ale zilei pentru fălticeneni.

Bursa de merit în valoare de 450 de lei pe lună, va fi acordată elevilor de gimnaziu și liceu, din anul școlar 2024-2025, dacă vor avea media anuală peste 9,50.

Sunt însă și două condiții spre deosebire de situația din prezent: elevii trebuie să aibă media 10 la purtare sau calificativul “Foarte Bine”, în cazul elevilor de clasa a V-a, și să nu aibă mai mult de 10 absențe pe lună. De exemplu, dacă luna următoare același elev are mai puțin de 10 absențe, primește bursa de merit.

Bursa de excelență, bursa de merit, bursa de reziliență sau bursa tehnologică sunt acordate și sub condiția ca elevul beneficiar să fi obținut media 10 la purtare sau calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, respectiv bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

Cod galben de vânt

Meteorologii au emis Cod galben pentru zona Fălticeni.

Aceștia anunță intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, vântul va sufla cu viteze de 45-55 km/h, iar în zonele înalte rafalele vor depăși 60-70 km/h.

Avertizarea este valabilă astăzi între orele 10 și 22.

ACET oprește furnizarea apei potabile

Operatorul local ACET anunță întreruperea furnizării apei potabile în municipiul Fălticeni.

Furnizarea apei va fi sistată miercuri, 27 martie, între orele 9:00 – 15:00 pentru remedierea unor defecţiuni la conducta de pe strada Sucevei.

Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada menționată (parțial).

La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei.

Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET S.A. Suceava, iar echipa de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru soluționarea problemei sesizate.

ȘTIRI