Fluturaşii de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” au parcurs primele 100 de zile în sistem Step-by-stepEducație

Fluturaşii de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” au parcurs primele 100 de zile în sistem Step-by-step

       Accesări: 776

100 de zile de școlar, 100 de file din calendar, 100 de vise și împliniri, 100 de șotii și năzdrăvănii, sute de așteptări și dorințe, sute de bucurii și alte emoții… toate în „100 de zile de şcoală fericite”.

Toate acestea s-au întâmplat în acest început de primăvară, la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, iar cei care au sărbătorit sunt școlarii „Fluturaşi” ai clasei pregătitoare Step by Step, aflați sub îndrumarea cadrelor didactice Carmen Suliman și Dana Brăneanu.

Primele zile din viața de școlar, sigur cele mai importante, anul acesta mai altfel. Nimic însă nu le-a furat bucuria emoției de a fi școlar.

Perioada scursă de la începutul anului școalar a fost deosebită în sute de moduri, de la modalitatea de desfășurare a orelor, că a fost atât față în față, dar distanțați, cât și online, până la faptul că perioada aceasta a trebuit să devenim altfel: puțin egoiști, pentru că nu am mai împărțit lucruri, mai reci aparent, pentru că nu ne-am mai îmbrățișat, dar inventivitatea și creativitatea copilăriei ne-au motivat și pe noi, adulții din viața acestor micuți minunați, să facem față situației deosebite și să ne reînventăm în totalitate. Astfel că totul a devenit deodată normalul situației și totul frumos.

Bucuria reușitelor mici, zilnice, din ochii acestor micuți fluturaşi, ne-au determinat pe noi, cele două „mămici de la școală”, să avem încredere că va fi bine în final.

Codrin Benta

Și este din ce în ce mai bine! Făcând bilanțul la sfârșitul celor 100 de zile de școală, contabilizăm progrese în domeniul școlar care ne încântă pe toți deopotrivă, școlari, părinți, cadre didactice. Am acumulat amintiri, emoții, rezultate: prima zi de școală, prima literă, prima poveste, prima prietenie nouă, prima activitate, primele rezultate.

Momentul principal al acestei zile a fost prezentarea colecțiilor a căror realizare s-a desfășurat pe parcursul celor 100 de zile de școală. Acestea au descoperit o altă latură a fiecărui copil, cuprinzând preferințe și dorințe, pasiuni neștiute. Au adunat cu bucurie, din joacă dar și din pasiune, fluturi, flori, jucării, timbre, șervețele, fotografii, scoici, desene, plante, imagini, fișe, planete din nasturi. Toate i-au făcut să viseze, să zboare spre cunoaștere. Cu drag, cu mulțumire, trecând pragul acestor 100 de zile de școală pășind spre viitor, noi toți le urăm succes și mult spor!

De crezi că s-a terminat îți spun eu că te-ai înșelat! Fluturașii își doresc să numere în continuare zilele de școală, să pregătească alte colecții și astfel să aibă un nou motiv de sărbătoare.

A consemnat: Carmen Suliman, profesor pentru învăţământul primar

ȘTIRI