Filtrele mixte cu polițiști și militari au fost ridicate. Controale zilnice la Drăgușeni, Spătărești și DolhascaLocal

Filtrele mixte cu polițiști și militari au fost ridicate. Controale zilnice la Drăgușeni, Spătărești și Dolhasca

       Accesări: 3055

Decizie nouă în ultima zi a stării de urgență. Dispozitivele de control rutier instalate în trei localități din zona Fălticeni au fost ridicate în această dimineață. Măsura a fost luată odată cu încheierea perioadei de carantinare aplicată municipiului Suceava și a stabilirii zonei de protecție ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative.

De asemenea, unul dintre cele nouă filtre rutiere, instituit la Cumpărătura, s-a ridicat.

Echipaje mixte au acționat la Spătărești, Drăgușeni și Dolhasca. Dispozitivele de control au devenit active odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.3.

Polițiști și militari detașați de la Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” au acționat în echipe mixte din 24 martie și până pe 13 mai.

Verificările au fost desfășurate zilnic, între orele 6 și 22.

Primele acțiuni de control ale patrulelor s-au desfășurat la Spătărești și Dolhasca. Activitățile de verificare în trafic, pe perioada stării de urgență, au continuat cu un nou dispozitiv instituit la intrarea în județ, în localitatea Drăgușeni.

Pe lângă verificările din trafic, polițiștii au avut datoria ca în zilele de sâmbătă și duminică, la ora 17 și 21, pe toată perioada stării de urgență, să difuzeze imnul național sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor.

Conform ordinului de ministru emis în 28 martie, echipajele MAI aflate în patrulare pe timp de zi aveau datoria de a difuza primele trei strofe din imnul „Deșteaptă-te, române!”

În cele aproape două luni au fost controlate numeroase vehicule și șoferi. Au fost aplicate sancțiuni la Ordonanțele Militare, dar și dosare penale pentru abateri regimul rutier.

ȘTIRI