Accesări: 326

Schimbare în structura unui important examen școlar. Elevii claselor a XII-a nu vor mai susține în acest an probele orale ale Bacalaureatului. Decizia aparține guvernului care a modificat, joi, legislația din educație.

În acest sens, examenele de competențe nu se vor susține, ci se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște cu certificate specifice.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spunea că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online.

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni de pregătire.

Codrin Benta

Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise.

Aproximativ 1.000 de elevi care studiază la cele patru școli gimnaziale și trei colegii din Fălticeni vor susține în vară cele două examene.

ȘTIRI