Fălticenenii nu vor avea patinoar nici anul acesta. Singurul spațiu nu este viabil. Unde va fi amplasat anul viitorExclusiv

Fălticenenii nu vor avea patinoar nici anul acesta. Singurul spațiu nu este viabil. Unde va fi amplasat anul viitor

       Accesări: 2258

Iarnă fără sporturi de iarnă. Fălticenenii nu vor avea patinoar nici anul acesta. Va fi pentru al treilea an consecutiv când deschiderea spațiului de patinaj nu va fi posibilă.

Dacă în 2020 și 2021 interdicțiile și măsurile restrictive aplicate în pandemie au împiedicat amplasarea
instalațiilor frigotehnice, anul acesta motivul este cu totul altul.

Lipsa unui spațiu adecvat i-a determinat pe parteneri să pună punct acestui subiect.

Patinoarul ar fi urmat să fie deschis în ultima zi din noiembrie.

Singurul spațiu disponibil, propus de Primăria Fălticeni, era pe platoul Stadionului „Nada Florilor”, acolo unde în vara acestui an s-au desfășurat Zilele Municipiului Fălticeni.

Locul nu a fost considerat potrivit de către proprietarul patinoarului, astfel că doritorii se vor putea orienta spre alte localități din județ, dacă vor dori să practice acest sport.

În primii doi ani, patinoarul artificial era amplasat pe esplanada centrală, între Ceasul Global și Complexul Comercial „Nada Florilor”, după care autoritățile locale au mutat locul de desfășurare pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”.

Aici se desfășoară în prezent un șantier de lucrări pentru construcția cantinei școlare, terenul fiind ocupat în cea mai mare parte.

Există și o veste bună.

Primarul Cătălin Coman a precizat că anul viitor proiectul va fi încheiat, iar din iarnă patinoarul va putea fi montat pe spațiul terenului de sport.

Edilul a mai spus că un alt spațiu disponibil, care să corespundă cerințelor privind dimensiunile patinoarului și care să fie cât mai aproape de zona centrală, nu există în prezent, cu excepția platoului de la stadion.

ȘTIRI