Fălticenenii l-au întâmpinat pe Sfântul Ioan cel Nou ca în noaptea de Înviere. Candele aprinse, flori și rugăciuniReligie

Fălticenenii l-au întâmpinat pe Sfântul Ioan cel Nou ca în noaptea de Înviere. Candele aprinse, flori și rugăciuni

       Accesări: 2861

Seară binecuvântată pentru preoți și credincioși. Moaștele Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava au ajuns marți seara și la Fălticeni. Periplul Ocrotitorului Moldovei a inclus două popasuri, primul la Catedrala Învierii, iar următorul la Mănăstirea Buciumeni.

Câțiva clerici au însoțit moaștele, din delegație făcând parte Prea Sfințitul Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei, și părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Chiar dacă sosirea a fost decalată cu trei ore față de ora anunțată, credincioșii au așteptat venirea sfântului cu răbdare și pace sufletească.

Primii care l-au întâmpinat, cu lumină în suflet și în mâini, au fost elevii Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”, care s-au aliniat în fața școlii militare onorând, cu prezența lor, sosirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava în municipiul Fălticeni.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

După o călătorie prin parohiile și la mănăstirile din zonă, racla cu sfintele moaște a fost adusă, în jurul orei 22, la Catedrala „Învierea Domnului” din centrul orașului.

Ierarhul a fost întâmpinat de mai mulți preoți parohi, de la Catedrala Învierii, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Biserica Sfântul Apostol Andrei, Biserica Oprișeni și Biserica de la spital, preotul Ioan Argatu primindu-l, potrivit tradiției, cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Credincioșii l-au întâmpinat pe Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, ca în noaptea de Înviere: cu candele și lumânări aprinse, într-o atmosferă de rugăciune și bucurie sufletească.

Câteva sute de persoane s-au putut închina la raclă, pentru a lua binecuvântarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, timp în care au fost rostite rugăciuni și imnuri religioase închinate sfântului ocrotitor al Moldovei și Maicii Domnului.

Preoții din delegație au dăruit iconițe celor veniți să ia binecuvântarea sfântului, în curtea catedralei fiind așezată icoana Sfântului Ioan cel Nou, ornată cu flori, unde s-au putut închina toți credincioșii.

Delegația cu moaștele sfântului s-a îndreptat, apoi, spre Mănăstirea Buciumeni. Obștea așezământului monahal, în frunte cu stareța Maria Mălăiescu, i-au întâmpinat cu flori, sunet de toacă și lumânări aprinse pe membrii delegației.

Preotul mănăstiri, alături de alți preoți ai parohiilor din Fălticeni, i-au urat bun venit episcopului vicar al Arhiepiscopiei Sucevei, alături de numeroși creștini.

La finalul procesiunii, Prea Sfințitul Damaschin i-a mulțumit maicii starețe pentru primire, după care i-a binecuvântat pe cei prezenți.

Moaștele Sfântului Ioan și-au continuat călătoria, pornind aproape de miezul nopții, spre Rădășeni și Horodniceni.

ȘTIRI