Fălticeneanca Aissia Prisecariu i-a adus României două medalii de aur și una de argint. Este prima ei participare la un concurs internațional de înotSport

Fălticeneanca Aissia Prisecariu i-a adus României două medalii de aur și una de argint. Este prima ei participare la un concurs internațional de înot

       Accesări: 1686

Participare la nivel încununată de succes. Aissia Prisecariu continuă seria evoluțiilor excelente în natație cu trei noi reușite de nivel internațional. Sportiva din Fălticeni a fost cooptată în Lotul României de Natație, alături de alți opt tineri, pentru a reprezenta România la concursul „Multinations Youth Swimming Meet”, ediţia 2022, organizat în Cipru.

Au participat cei mai buni înotători din 15 țări europene.

Acesta s-a desfășurat în orașul Limassol, la finele săptămânii trecute, pe 9 și 10 aprilie.

Aflată la prima prezență la într-o competiție internațională, Aissia Prisecariu și-a demonstrat valoarea prin pe performanțele obținute.

Sportiva din Fălticeni, în vârstă de 14 ani, a urcat de trei ori pe podiumul concursurului.

Ea și-a adjudecat două medalii de aur și una de argint. Medaliile de aur au fost obținute în proba de 200 m spate feminin și 400 m mixt echipe feminin, alături de Brigitta Vass, Eliza Diamandescu și Ana Maria Sibișeanu.

Medalia de argint i-a revenit în proba de 100 m spate feminin.

Sportiva legitimată la ACS „Nada Florilor” este multiplă campioană națională la înot.

Aissia Prisecariu are la activ șase recorduri naționale, stabilite la 50, 100 și 200 metri spate. Sportiva din Fălticeni a reușit să doboare anul trecut un record care rezista de aproape 30 de ani, în proba de 200 m spate.

Ea a reușit să bată și recordul, la categoria de vârstă 14 ani, stabilit în anul 1998 de Diana Mocanu, care peste câțiva ani avea să devină dublă campioană olimpică.

Aissia Prisecariu a reprezentat cu cinste orașul natal Fălticeni și completează palmaresul bogat cu aceste trei noi medalii.

ȘTIRI