Un bărbat din comuna Preutești i-a returnat unui tânăr portofelul în care avea bani și documenteRural

Un bărbat din comuna Preutești i-a returnat unui tânăr portofelul în care avea bani și documente

       Accesări: 30332

Marți este o zi cu noroc. Cel puțin așa s-a dovedit pentru Gabriel Pîslaru (21 ani), un tânăr din comuna Preutești, căruia i-a fost returnat portofelul pe care îl pierduse și în care avea documente și bani. El plecase dimineață de acasă, din satul Basarabi, la cumpărături în satul vecin.

În drum spre magazin, băiatul s-a luat cu vorba cu unul dintre părinții, a pus portofelul pe plafonul mașinii, după care a plecat mai departe. Abia când a ajuns la magazin și-a dat seama că pierduse obiectul în care avea permisul de conducere, documentul de identitate și două carduri de sănătate (România și Olanda), cât și ceva bani.

În jurul orei 11, portofelul căzut pe șosea a fost găsit de un consătean printr-o întâmplare fericită.

„L-am pierdut din neatenție. M-am luat cu vorba cu tatăl meu, am pus portofelul deasupra, pe mașină, și am uitat de el.”, își amintește Gabriel Pîslaru. „Abia când am ajuns la magazin mi-am dat seama că nu mai am portofelul. Sunt norocos pentru că mi-a fost returnat și vreau să-i mulțumesc mult celui care a făcut acest gest. Nu speram că-l voi mai găsi!”

Petrică Iacobuț (49 ani) se îndrepta la Fălticeni. Pe drum i s-a părut că are pană la una dintre roți. A oprit mașina exact lângă obiectul pierdut de Gabriel, s-a uitat la roată și a descoperit portofelul.

Imediat s-a prezentat la Secția de Poliție Rurală din Preutești unde a predat obiectul cu documentele și banii din interior.

Două polițiste și un elev al Școlii de Poliție au pornit spre satul Basarabi pentru a-l identifica pe posesorul portofelului. L-au găsit descumpănit, în poarta casei.

Predarea obiectului și documentelor s-a făcut la secția de poliție, aici unde Gabriel a aflat cine este binefăcătorul său, un om cu frică de Dumnezeu și care crede cu tărie în valorile morale.

„Tot ce-am găsit până astăzi, eu am dat înapoi. Eu nu vreau bani care nu mi se cuvin. Așa este corect și normal!”, ne-a declarat Petrică Iacobuț. „Chiar dacă erau 10.000 de lei sau de euro eu tot înapoiam portofelul proprietarului.Nu pot să mă lăcomesc la munca nemuncită, pentru că nu îmi ajută Dumnezeu.”

Petrică Iacobuț (49 ani) a mai găsit un portofel pe când era în Grecia.

Acolo lucra ca șofer. Bunul aparținea unui cetățean american. Portofelul avea mai multe documente și 2.000 de euro, pe care i-a returnat integral proprietarului.

Pentru gestul său, americanul i-a oferit drept mulțumire 200 de euro recompensă.

Cât despre Gabriel, el este la a doua pățanie. A mai pierdut un portofel când avea 18 ani. Atunci, însă, nu l-a mai găsit și a fost nevoit să facă o nouă carte de identitate.

Tânărul din Basarabi spune că și-a învățat lecția și că va fi mult mai atent pe viitor.

Despre fapta bună a lui Petrică Iacobuț, polițistele SPR Preutești spun că este un gest tot mai rar întâlnit în ziua de azi și că acesta constituie un exemplu pentru comunitatea din care face parte.

Gabriel Pîslaru i-a mulțumit binefăcătorului său și a recunoscut că nu avea speranța că va mai primi înapoi portofelul.

ȘTIRI