Eveniment religios în comuna Dolhești. Veșmântul Cuvioasei Parascheva va fi purtat în procesiuneReligie

Eveniment religios în comuna Dolhești. Veșmântul Cuvioasei Parascheva va fi purtat în procesiune

       Accesări: 1899

Preoți și credincioși pe Calea Mântuirii. Așa se intitulează procesiunea religioasă care va fi organizată la sfârșitul acestei săptămâni de către Protoieria Fălticeni și două parohii din Comuna Dolhești. Evenimentul include un program liturgic, dar și un concurs de toacă.

Procesiunea, desfășurată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, are loc pe 24 iulie.

În cadrul evenimentului sunt implicate parohiile „Cuvioasa Paraschiva”, din Dolheștii Mari, și parohia „Adormirea Maicii Domnului”, din Valea Bourei, vor

Procesiunea „Calea Mântuirii” va începe la ora 14, când va fi adus veșmântul Cuvioasei Parascheva de la biserica din Pleșești la biserica din Dolheștii Mari, ctitorită în secolul al XV-lea de hatmanul Șendrea.

Alaiul de preoți și creștini va face un al doilea popas la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Valea Bourei.

Mahanu Design

La ora 18 va fi săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, la biserica din Valea Bourei, de un sobor de preoți condus de către preotul Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni.

Și duminică, 25 iulie, va fi un program liturgic.

Un sobor de preoți vor săvârși slujba Utreniei și Sfânta Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Valea Bourei.

În aceeași zi, de la ora 16 la biserica „Cuvioasa Paraschiva” din Dolheștii Mari, se va desfășura Concursul „Toaca din Pridvor”. Va fi prima ediție, iar organizatorii au anunțat că vor participa copii din parohiile din Protopopiatul Fălticeni.

ȘTIRI