Eveniment cultural la Colegiul Național „Nicu Gane”. Cenaclul fălticenean lansează primul număr al Revistei ZborEveniment

Eveniment cultural la Colegiul Național „Nicu Gane”. Cenaclul fălticenean lansează primul număr al Revistei Zbor

       Accesări: 701

Viața culturală locală devine mai bogată de Paști. Membrii Cenaclului „Nicolae Labiș” au lansat primul număr al Revistei Zbor, un proiect care întregește activitatea grupului de literați condus de profesorul Constantin Bulboacă. Debutul publicație s-a transformat într-un moment de sărbătoare, la care au fost părtași numeroși oaspeți.

Scriitori, poeți și oameni cu suflet frumos au răspuns invitației, lansarea având loc în amfiteatrul Colegiului Național „Nicu Gane”.

Prieteni din Mălini, Dolhești, Horodniceni, Suceava și de pe alte meleaguri au vibrat alături de fălticenenii iubitori de cultură.

Revista Zbor s-a lansat în cea de-a treia zi de Paști, în compania unor foști și actuali profesori: Mioara Gafencu, Corin Bența, Lenuța Rusu, Maria Crețu și alții.

Directorul cenaclului, Constantin Bulboacă, amfitrionul evenimentului, și-a exprimat bucuria trăirii acestui moment, împlinirea unei dorințe mai vechi, care se transpune în 90 de pagini.

Codrin Benta

Revista Cenaclului literar „Nicolae Labiș” este deschisă cu „Aripi pentru Zbor”, gânduri la început de drum, scrise de Margareta Labiș, Grigore Ilisei, Mihaela Grădinaru, Viorica Bența, Mioara Gafencu și alții, în care sunt exprimate importanța existenței unei publicații periodice de cultură într-un oraș al culturii.

Primul număr evocă bogata activitate desfășurată de cenaclul fălticenean, participările la alte evenimente de gen, atât în regiunea Moldovei cât și la Cernăuți și Chișinău.

Publicația acordă spații largi creației.

Sunt incluși atât membrii cenaclului, cât și prietenii acestora, aproape fiecare autor în parte fiind prezentat cu date biografice și „urme” ale condeiului lor.

Revista, în primul ei număr, considerată de distinsa profesoară o punte între trecut și viitor, îl are pe copertă pe patronul spiritual Nicolae Labiș, desenat de Gabriel Todică, omul care a pus în pagină primul număr al publicației.

Cu sala aproape plină, evenimentul de lansare, s-a desfășurat într-o atmosferă de cordialitate și apreciere. Poezia și muzica au completat programul derulat timp de aproape două ore.

Membrii cenaclului se gândesc deja la următorul număr al publicației, primul fiind sponsorizat prin amabilitatea de antreprenorului Grigore Florea și avocatei Camelia Amariei.

ȘTIRI