Eveniment de suflet în comuna Baia. Cuplurile  sărbătorite la „Nunta de Aur” au primit titlul de „Model de Viață”Rural

Eveniment de suflet în comuna Baia. Cuplurile sărbătorite la „Nunta de Aur” au primit titlul de „Model de Viață”

       Accesări: 1673

Clipe deosebite în zi de sărbătoare. Praznicul Adormirii Maicii Domnului coincide cu Ziua Comunei Baia, manifestare în cadrul căreia au fost celebrate cuplurile ce marchează fericitul eveniment al „Nunții de Aur”. 10 familii ajunse la borna celor 50 de ani de căsnicie au participat la acest moment al bucuriei.

Evenimentul s-a desfășurat în curtea bisericii voievodale ctitorite de Petru Rareș, locul unde cuplurile au primit binecuvântarea unui sobor de preoți.

Slujba de Te Deum s-a încheiat cu tradiționala cântare aniversară „La Mulți Ani”.

La acest moment au asistat numeroși localnici, rude și prieteni ai celor sărbătoriți.

Primarul Maria Tomescu le-a înmânat cuplurilor de aur, în semn de aleasă prețuire, titlul de „Model de Viață”. Distincțiile au inclus un text emoționant.

Codrin Benta

„Într-o lume zbuciumată și plină de neprevăzut, avem nevoie de modele de viață.

Respectul, dragostea empatia sunt virtuți pe baza cărora ar trebui să ne construim viitorul. Căsnicia este principala legătură care pune în evidență aceste valori.

În virtutea acestui fapt, Primăria și Consiliul Local Baia acordă titlul de „Model de viață”, pentru dragostea, toleranța și respectul reciproc de care au dat dovadă pe parcursul celor 50 de ani de căsnicie.”

10 cupluri de aur din satele Baia și Bogata au fost sărbătorite anul acesta.

La finalul ceremoniei, cuplurile au fost invitate să ia parte la masa festivă.

Cei prezenți, preoți și cupluri sărbătorite, au ținut să-i ureze „La mulți ani” edilului Mariei Tomescu, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

ȘTIRI