Magdalena Rusu câștigă aurul la Europenele de Canotaj! Sportiva din comuna Baia dedică medalia părinților, surorii și fraților ei, antrenorilor și colectivului medicalSport

Magdalena Rusu câștigă aurul la Europenele de Canotaj! Sportiva din comuna Baia dedică medalia părinților, surorii și fraților ei, antrenorilor și colectivului medical

       Accesări: 3526

Cursă superbă, rezultat extraordinar, podium! Magdalena Rusu și colegele acesteia au reușit să câștige duminică, 14 august, aurul în finala Campionatului European de Canotaj. Este cea de a cincea medalie de aur obținută de România în această competiție internațională.

Magdalena Rusu, originară din comuna Baia, alături de Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu (cârmaci), au reușit să se impună în fața echipajelor din Marea Britanie și Olanda, în proba regină a canotajului: (8+1 feminin).

„Această probă a fost una de spectacol, și am făcut-o exact cum ne place nouă, adică să facem spectacol!
Organizatorii acestei competiții au făcut programul în așa fel încât toate națiunile să facă cel mai puternic 8 pe care îl pot face și mai ales din bărci care dublează.

Cum a fost normal, și noi am făcut cel mai puternic 8 format din bărci care au dublat, adică dublu de fete, dublu rame de fete Și 4 rame de fete, din care si eu am făcut parte.” a declarat multipla campioană pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Vă mulțumesc tuturor că ați rupt puțin din timpul vostru ca să ne urmăriți.

Mă simt mândră că pot reprezenta România, și nu oricum, ci în cele mai puternice bărci, formate din cele mai puternice fete.

Mă simt mândră că am reușit să îmi fac mama să plângă de fericire, din nou, și că am putut face cinste comunei din care fac parte, și anume comuna Baia.

Supranumită de localnici „Fata de aur”, sportiva Magdalena Rusu își întregește palmaresul cu această nouă medalie de aur, după ce în urmă cu numai o zi, obținuse medalia de bronz în proba de patru rame feminin (W4-).

Magdalena Rusu dedică medalia de aur întregii familii, părinților surorii și fraților ei, colectivului de antrenori și medici.

Pe lângă zecile de medalii obținute la campionatele naționale, europene și mondiale, canotoarea, în vârstă de 22 de ani, deține și titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Baia.

Tricolorii au încheiat Europenele de Canotaj cu opt medalii în palmares, dintre care cinci de aur și trei de bronz. Competiția s-a desfășurat în Germania, la München, între 11 și 14 august.

Reprezentanții Federației Române de Canotaj au subliniat faptul că, prin prisma rezultatelor deosebite, sportivii români au realizat o performanță istorică la Campionatul European.

ȘTIRI