Eveniment comemorativ organizat de Ziua Națională la FălticeniLocal

Eveniment comemorativ organizat de Ziua Națională la Fălticeni

       Accesări: 535

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Primăria Fălticeni a organizat un eveniment comemorativ dedicat eroilor fălticeneni care s-au remarcat prin fapte de arme în trei dintre cele mai importante momente din istoria țării noastre: Războiul de Independență, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial.

În anul centenar, în amintirea eroilor din Fălticeni, a fost inaugurat grupul statuar Altarul Eroilor, o inițiativă a Asociației Strada Mare, proiect realizat de regretatul arhitect Crișan Popescu.

Alături de bustul maiorului Ioan Nicolae, au fost amplasate alte două busturi, ale eroilor Gavril Danielescu și Constantin Costăchescu ce sunt consemnați în istoria primului și celui de-al doilea război mondial.

În prezența unui public numeros, a fost oficiată o slujbă de pomenire, de către preoții Adrian și Teodor Brădățanu, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, și preotul militar Cătălin Simion.

A urmat depunerea de coroane de flori, din partea Primăriei Fălticeni. Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi, Asociația Cadrelor Militare în Retragere și în Rezervă, Asociația Veteranilor, Detașamentul de Jandarmi, Detașamentul de Pompieri, Poliția Municipală. partidele politice reprezentate la nivel local și unitățile de învățământ.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea cadrelor Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

ȘTIRI