Iustin Croitoriu va reprezenta Școala „Ioan Ciurea” Fălticeni la Olimpiada Națională de Educație TehnologicăEducație

Iustin Croitoriu va reprezenta Școala „Ioan Ciurea” Fălticeni la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

       Accesări: 1321

Stăruința și dorința de a fi mai bun dau întotdeauna rezultate. Iustin Croitoriu va reprezenta Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică. Calificarea este o premieră pentru tânărul aflat în ultimul an de gimnaziu.

Elevii din mediul rural sunt cei care, în ultima perioadă, se remarcă tot mai mult la olimpiadele școlare, reprezentând cu succes școlile din municipiul Fălticeni.

Iustin Croitoriu este din satul Petia (comuna Bunești) și este caracterizat de profesori ca un elev sârguincios, determinat și cu potențial, dornic să-și dezvolte orizontul cunoașterii.

El s-a calificat la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică, după ce a obținut 84 de puncte la etapa județeană.

Reușita vine pe fondul unui studiu intens și a dorinței de a ajunge la faza națională, un vis împlinit pentru Iustin.

Pregătit de profesoara Gabriela Vîrvara, elevul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” va concura, în perioada 10-14 aprilie, la Piatra Neamț, pentru un rezultat care să onoreze școala, familia, îndrumătorul și comunitatea.

„Educația tehnologică mi-a permis să fac cunoștință cu diverse domenii de activitate. Este disciplina la care pui de foarte multe ori în practică cunoștințele teoretice. Am început de anul trecut cu participarea la Olimpiada națională de meșteșuguri, la care am luat locul I. Anul acesta am studiat energia electrică și domeniile profesionale. Energia electrică mi-a plăcut, deoarece sunt atras de științe, așa că am vrut să dovedesc că pot să învăț mai mult.” (Croitoru Iustin, clasa a VIII-a A)

Mă bucur foarte mult pentru această calificare, atât pentru Iustin, pentru munca pe care a depus-o. Și-a dorit foarte mult să ajungă la faza națională, cât și pentru disciplina Educație tehnologică și aplicații practice. O disciplină la care elevul se apropie în cea mai mare măsură de aptitudinile pe care le are, cu un rol major în orientarea profesională.” (profesor Gabriela Vîrvara)

„Iustin Croitoriu este un elev deosebit, care demonstrează că perseverența poate fi cheia succesului. Se pregătește temeinic pentru toate disciplinele, este pasionat de lectură și răspunde cu interes diverselor provocări ale învățării. Merită toată aprecierea pentru rezultatele excelente obținute în cadrul activităților școlare și extrașcolare. Calificarea lui Iustin la etapa națională a olimpiadei de educație tehnologică și aplicații practice nu reprezintă decât o confirmare a faptului că este un elev responsabil, capabil de performanță. Felicitări!” (profesor doctor Marius Pintilii)

ȘTIRI