Elevii și profesorii Școlii „Ioan Ciurea” se vor transfera pentru două luni la Școala „Alexandru Ioan Cuza”Local

Elevii și profesorii Școlii „Ioan Ciurea” se vor transfera pentru două luni la Școala „Alexandru Ioan Cuza”

       Accesări: 4781

Vor schimba localul și atmosfera. Peste 400 de elevi și 30 de profesori ai unei școli din Fălticeni se vor muta cu totul într-o școală „nouă”. Transferul este temporar și va avea loc începând de săptămâna viitoare.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și copiii de la ciclurile primar și gimnazial vor învăța până la vacanța de iarnă la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

Motivul îl constituie lucrările ample de renovare și modernizare ale unității de învățământ din cartierul Republicii. Clădirea este reabilitată atât la interior, cât și la exterior, iar în aceste condiții actul educațional nu mai poate fi desfășurat.

În ultimele săptămâni, la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” s-a învățat în schimburi pentru a permite muncitorilor să aibă un flux de lucru adecvat.

Conducerea școlii de pe strada 13 Decembrie a căutat o unitate de învățământ care poate să-i găzduiască pe elevi și profesori, iar soluția cea mai potrivită a fost Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

Elevii de la Ioan Ciurea la „noua” școală vor învăța doar după-amiaza, ciclul primar de la 12 la 16, iar ciclul gimnazial de la 13 la 18.

Cei 400 de copii vor reveni la școala lor, după vacanța de iarnă, când este preconizată încheierea lucrărilor. În caz contrar, elevii vor continua să studieze la unitatea de învățământ gazdă „Alexandru Ioan Cuza”.

Proiectul ce vizează reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” este finanțat cu bani de la Uniunea Europeană și Guvernul României, trebuie finalizat pe 29 februarie 2020.

Valoarea fondurilor se ridică la peste 4 milioane de lei.

Lucrările au demarat în vacanța de vară.

ȘTIRI