Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au obținut locul III la Concursul European de degustări de  lactate și brânzeturiEducație

Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au obținut locul III la Concursul European de degustări de lactate și brânzeturi

       Accesări: 779

Au gustat din bunătăți, dar și din succes. Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au reprezentat, și anul acesta, România la un concurs european desfășurat în Franța. Este vorba despre o competiție de degustări de produse lactate și brânzeturi, cu tradiție și de prestigiu.

Însoțiți de profesoara Monica Crețu, care s-a ocupat de pregătirea lor, elevii au reușit să se claseze pe locul al treilea.

Alexia, Beatrice și Irina sunt autoarele acestei performanțe obținute la categoria „degustarea laptelui de consum”

Concursul, ce s-a desfășurat pe echipe, presupune cunoștințe temeinice în domeniu, recunoașterea sortimentelor de lactate și brânzeturi și un simț gustativ deosebit.

În cadrul competiției, participanții au putut prezenta echipelor concurente și juriului câteva din bunătățile din localitatea sau regiunea de unde provin.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La standul românesc au fost etalate produse realizate de producători renumiți din zona Fălticeni, cei șase elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” fiind îmbrăcați în culorile drapelului național.

„Ne întoarcem victorioși!

Copiii mei au reprezentat cu succes Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.”, a spus Monica Crețu.

„Ei au impresionat și au adunat în jurul lor numai energii pozitive pentru România.

Locul al III-lea pe echipe pentru Alexia, Beatrice și Irina la degustarea laptelui de consum !!!”

Profesoara Monica Crețu mai spune că elevii români au și un prețios loc întâi în inimile tuturor participanților de la concurs.

Concursul European de degustări de produse lactate și brânzeturi, ce s-a desfășurat în localitatea La Roche sur Foron, reunește participanți din țări cu tradiție în acest domeniu, elevi de la licee și colegii cu profil sau specializări în domeniul alimentar.

Colegiul „Vasile Lovinescu” va fi gazda următorului concurs european de degustări pentru produsele lactate și brânzeturi.

ȘTIRI