Dublu eveniment la Rădășeni. Paraclisul și Biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” vor fi sfințite duminicăReligie

Dublu eveniment la Rădășeni. Paraclisul și Biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” vor fi sfințite duminică

       Accesări: 10655

Dublu eveniment religios la început de toamnă. Duminică va fi târnosită Biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” pe stil vechi, din satul Rădășeni. Pregătirile pentru acest moment mult așteptat au început din vară, când au fost demarate ultimele lucrări de înfrumusețare pentru lăcașul de cult.

Tot duminică, 4 septembrie, va fi sfințit și paraclisul de vară ce va purta hramul „Sfinții Trei Ierarhi”.

Slujba de târnosire va fi oficiată de opt arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, alături de numeroși preoți și diaconi. Aceasta va fi precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia cei prezenți vor avea posibilitatea să se închine și să treacă prin Sfântul Altar până seara, la ora 21.

Sfințirea bisericii este un vis împlinit pentru preotul paroh și cele câteva sute de familii care au contribuit, alături de numeroși donatori din țară și străinătate, la ridicarea lăcașului de cult, paraclisului, casei praznicale și clopotniței.

Lucrările pentru ridicarea bisericii au început în urmă cu 20 de ani.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Preotul paroh Ioan Onofrei și diaconul Iustin Onofrei au ținut să mulțumească tuturor celor care au ajutat și contribuit într-un fel sau altul la edificarea lăcașului de cult.

La evenimentul sfințirii sunt așteptați să participe numeroși pelerini, membrii parohiei pregătind agapa creștină pentru 5.000 de persoane.

După cele două slujbe de târnosire, în curtea bisericii vor avea loc alte două momente importante.

Părintele paroh Ioan Onofrei va primi în mod oficial titlul de „Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni, distincție ce va fi înmânată de primarul Neculai Perju, după care trei cupluri din cadrul parohiei vor fi sărbătorite cu ocazia „Nunții de aur” ce marchează 50 de ani de căsnicie.

ȘTIRI