Dublu eveniment la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Concurs regional și conferință internațională pe tema apeiEducație

Dublu eveniment la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Concurs regional și conferință internațională pe tema apei

       Accesări: 660

Focus pe educație ecologică. Elevii celui mai mare liceu fălticenean beneficiază de activități tot mai interesante legate de mediul înconjurător. Colegiul „Vasile Lovinescu” a desfășurat în această perioadă două evenimente care au captat atenția celor prezenți prin subiectele și materialele prezentate.

Două evenimente succesive, legate unul de celălalt, au avut ca temă un element esențial al vieții.

Apa, cea mai prețioasă resursă naturală, a fost subiect de dezbatere în cadrul unei noi conferițe internaționale susținuță de profesorul și cercetătorul Dominique Lefèvre.

În fața unui auditoriu numeros, format din profesori, dar și foarte mulți elevi ai liceului, oaspetele francez a explicat cât de importantă apa pentru omenire și pentru fiecare dintre noi în parte.

Cercetătorul le-a vorbit celor prezenți și despre câteva dintre soluțiile pentru prevenirea epuizării acestei resurse.

Organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, conferința intitulată „L’eau-la source de la vie / Apa-izvorul vieții” este cea de-a doua realizată la acest colegiu de cunoscutul om de știință din Franța.

După conferință s-a desfășurat un concurs regional, organizat cu sprijinul internațional al Asociației Terralbastra (Franța), în cadrul căruia au fost jurizate lucrările elevilor celor trei licee participante la concurs.

Competiția cu scop educativ a fost împărțită pe trei secțiuni: fotografie, mesajul din afiș și volaj.

Lucrările elevilor au fost expuse în holul Colegiului „Vasile Lovinescu” fiind atent analizate și răsplătite de către membrii juriului.

Scopul concursului regional a fost motivarea elevilor și profesorilor să-și formeze și să-și dezvolte o atitudine ecologică printr-o abordare interdisciplinară, dar și să-i sensibilizeze în ceea ce privește problemele globale prin intermediul limbii franceze pe care, astfel, o pot îmbunătăți.

Acesta a fost inițiat de Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, fiind coordonat de prof. Mihaela Pînzariu, prof. Lucia Oana Fodor (Colegiul Vasile Lovinescu Fălticeni), prof. Roxana Brănianu (Colegiul Tehnic „Ion Creangă ” Târgu Neamț) și prof. Miraela Cobzariu (Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava).

ȘTIRI