Drumul județean spre comuna Baia s-a redeschis. Mașini și autotrenuri înzăpezite. Viscolul face prăpădRural

Drumul județean spre comuna Baia s-a redeschis. Mașini și autotrenuri înzăpezite. Viscolul face prăpăd

       Accesări: 1520

Ninsorile dau mari bătăi de cap șoferilor. Zona Fălticeni este sub Cod Portocaliu de aproximativ 24 de ore, suficient cât să creeze probleme și haos pe drumurile județene. Mai multe mașini și autotrenuri au rămas blocate pe carosabil sau au ieșit în decor, pe fondul depunerii unui strat consistent de zăpadă, drumurile devenind impracticabile pentru mai multe ore.

Este cazul Drumului Județean 155 A de la intrarea în comuna Bogdănești spre Râșca și DJ 209 H cel spre comuna Baia.

Acesta din urmă a fost închis timp de 9 ore. Drumul s-a redeschis începând cu ora 17.

Vântul sufla cu putere, iar neaua de pe câmp este adusă înapoi, în cantități mari, pe carosabil.

Drumul Județean spre comuna Baia era impracticabil de azi-dimineață, în jurul orei 8, când două autotrenuri și o autoutilitară au rămas blocate printre zăpada troienită.

Alma Clinic

Accesul dinspre Fălticeni, respectiv Spătărești, Gura Humorului și Rădășeni, de pe DN 2 E, spre Baia, prin DJ 209 H, a fost închis.

Autospeciala Postului de Poliție Baia se află la intrarea pe acest drum, pentru a nu permite mașinilor să se înzăpezească. Vântul puternic aduce cantități mari de zăpadă pe carosabil, ceea ce face ca utilajele Primăriei comunei Baia să circule non-stop pentru curățarea drumului județean 209 H.

Singura cale de acces era cea dinspre comuna Cornu Luncii.

Pentru că autoritățile județene, prin Direcția Județene de Drumuri și Poduri Suceava, nu au fost capabile să gestioneze situația, problemele de pe drumurile județene au fost rezolvate de primarii localităților Bogdănești, Râșca, Forăști și Baia.

Ore în șir utilajele Primăriei comunei Baia au acționat pe Drumul Județean 209 H, în speranța că drumul va fi redat circulației microbuzelor și mașinilor. În cele din urmă, drumul s-a redeschis.

În unele locuri stratul de zăpadă depășea 1 metru.

Cei care rămân înzăpeziți pot apela autoritățile locale, la numărul 0726 353 161, pentru a fi sprijiniți.

Utilajele pentru deszăpezit rămân pe poziții și vor continua să deszăpezească DJ 209 H, deși era datoria celor de la Drumuri Județene Suceava să se ocupe de această problemă.

ȘTIRI