Restricție totală de circulație între localitățile  Hârtop și Valea Glodului. Traficul auto este închis de la ora 19Rural

Restricție totală de circulație între localitățile Hârtop și Valea Glodului. Traficul auto este închis de la ora 19

       Accesări: 1222

Ninsorile abundente au creat blocaje în traficul rutier. Mai multe drumuri județene din zona Fălticeni erau închise în această dimineață și din cauza viscolului. În comunele Bogdănești și Forăști au fost cele mai multe probleme.

Și în comuna Baia s-a închis un drum județean DJ 209 H, începând cu ora 11 și până la ora 17, după ce la ora 8 dimineața traficul auto era blocat pe fondul stratului consistent de zăpadă.

Problemele continuă să apară în zona Fălticeni.

Din cauza condițiilor meteo existente, pe DJ 208, între localitățile Valea Glodului și Hârtop, s-a impus restricție totală de circulație.

Interdicția a intrat în vigoare miercuri seara, 5 aprilie, de la ora 19.00.

Așa cum era de așteptat autoritățile județene au fost prinse și de această dată pe picior greșit, deși au primit avertizările meteo la timp, avertizări care, de altfel, au fost mediatizate.

Aceleași autorități, prin vocea prefectului Alexandru Moldovan, fac un apel către toți cetățenii județului să contramandeze deplasările către județele Botoșani și Iași, până la îmbunătățirea situației din punct de vedere meteorologic.

Ora ridicării restricției de circulație va fi anunțată.

Zona Fălticeni este sub avertizare de Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, de miercuri dimineață și până joi după-amiază (ora 14.00).

Pe durata avertizărilor meteo, emise începând de luni, nu s-au înregistrat accidente rutiere.

ȘTIRI