Primarul Maricel Iacob anunță că noua grădiniță și Școala nr.2 Vadu Moldovei sunt aproape de finalizareRural

Primarul Maricel Iacob anunță că noua grădiniță și Școala nr.2 Vadu Moldovei sunt aproape de finalizare

       Accesări: 1665

Accent pus pe modernizarea rețelei școlare. Primăria Comunei Vadu Moldovei implementează mai multe proiecte pe parte de infrastructură educațională, acestea fiind finanțate cu fonduri guvernamentale. Lucrările sunt avansate și urmează să se încheie luna viitoare.

În prezent se derulează trei proiecte de investiții ce depășesc 500.000 de euro.

„Suntem aproape de finalizarea unor proiecte importante în Comuna Vadu Moldovei. Un capitol prioritar a fost pentru mine modernizarea școlilor noastre, dar și un proiect complet nou destinat ciclului preșcolar. Investițiile sunt pe punctul de a fi finalizate.”, ne-a declarat primarul Maricel Iacob. „Am ținut foarte mult ca noua grădiniță din Ciumulești, Școala nr. 2 din Vadu Moldovei, Școala nr.1 din Vadu Moldovei și cea din Dumbrăvița să fie realizate la standarde moderne, astfel încât să oferim cele mai bune condiții pentru elevi și profesori. Iar rețeaua școlară din comuna noastră va fi complet reabilitată, modernă, cu clădiri eficiente energetic până în toamna acestui an.”

Grădiniță nouă la Ciumulești

În satul Ciumulești este construită o grădiniță modernă, cu parter și etaj, cu toate dotările necesare.

Codrin Benta

Acum se lucrează la partea de finisaje, după care urmează montarea covoarelor din PVC (tarchet).

Clădirea este realizată în proporție de 85%.

Școala nr.2 este aproape gata

Complet reabilitată, clădirea Școlii nr.2 din satul Vadu Moldovei arată complet schimbată după investițiile realizate. Cu excepția structurii, totul este nou în localul unității de învățământ, de la acoperiș, la instalația termică, sanitară și electrică, tâmplărie exterioară și interioară.

Școala va fi dotată cu o centrală pe lemne și este izolată termic pentru a reduce cheltuielile cu încălzirea pe perioada sezonului rece.

Lucrările sunt executate în proporție de 85% și se vor încheia în luna august.

Sală de sport modernă

La același capitol al investițiilor din mediul școlar, edilul localității amintește și de proiectul finalizat al reabilitării Școlii Gimnaziale (nr.1) din Vadu Moldovei.

Aici este pe punctul de a fi finalizată prima sală de sport din comună.

Printre investițiile aproape finalizate se numără Școlile din Dumbrăvița și din Nigotești, cu un grad de execuție de 95%. Clădirile au fost reabilitate integral cu fonduri guvernamentale.

ȘTIRI