Polițiștii organizează la Fălticeni și Dolhasca ample acțiuni pentru prevenirea răspândirii coronavirusuluiLocal

Polițiștii organizează la Fălticeni și Dolhasca ample acțiuni pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

       Accesări: 4566

Oamenii legii vor fi din nou pe străzi. Numeroși polițiști vor participa marți, 14 iulie, la cea mai amplă activitate desfășurată în zona Fălticeni, de la încheierea stării de urgență și până în prezent. Mâine sunt pregătite acțiuni comune cu reprezentanții mai multor instituții pentru prevenirea răspândirii comunitară a coronavirusului.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, vor acționa în zonele aglomerate din municipiul Fălticeni și orașul Dolhasca.

Al aceeași acțiune de mâine participă lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R,

Oamenii legii vor verifica modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Sunt vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, zonele centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun.

Codrin Benta

Atenția va fi îndreptată și spre zonele de agrement, ștranduri și piscine.

Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, fiind o prioritate națională ce presupune un mod de acțiune integrat al tuturor instituțiilor și entităților cu atribuții în domeniu dar și un grad crescut de responsabilitate socială.

Polițiștii spun că activitățile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

Oamenii legii fac și câteva recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19: purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool, spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool, cât și păstrarea distanţei de cel puțin 1,5 metri între persoane.

De asemenea, se recomandă curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţie dezinfectantă.

În cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112.

Foto – Arhivă

ȘTIRI