Două eleve din Vadu Moldovei și Cornu Luncii vor reprezenta Colegiul „Mihai Băcescu” la Olimpiada  de Tehnologii. Ele sunt calificate la etapa naționalăEducație

Două eleve din Vadu Moldovei și Cornu Luncii vor reprezenta Colegiul „Mihai Băcescu” la Olimpiada de Tehnologii. Ele sunt calificate la etapa națională

       Accesări: 5240

Rezultate frumoase în competițiile școlare. Două eleve din comunele Vadu Moldovei și Cornu Luncii au reușit să se califice la Olimpiada Națională de Tehnologii, după ce au trecut fără emoții de proba de la etapa județeană. Marina Huza și Bianca Moroșan vor reprezenta Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” la faza pe țară, care va avea loc peste câteva zile la Botoșani.

Elevele vor participa pe domeniul Textile și pielărie, alături de cei mai buni concurenți de la liceele cu profil tehnic.

La etapa județeană au obținut 85 de puncte din 100 posibile.

Marina Huza (comuna Vadu Moldovei) și Bianca Moroșan (Cornu Luncii) vor participa la secțiunile rezervate clasei a XI-a și, respectiv, a XII-a.

„În anii trecuți nu s-au mai ținut olimpiade. Marina și Bianca au mai participat la alte concursuri școlare, la nivel de județ sau interjudețene.”, ne-a declarat directorul adjunct Mariana Țuca, responsabil cu disciplinele tehnice. „Aceste olimpiade școlare au fost suspendate doi ani, pe perioada pandemiei. Ținând cont ca olimpiadele sunt doar la clasele a XI-a și a XII-a, fetele nu au mai fost la asemenea nivel. Le dorim mult succes!”

Pregătirile pentru astfel de olimpiade implică muncă în echipă.

Mariana este pregătită de un grup de trei profesoare, Florentina Crăciun, Claudia Suseanu, Laura Natu și Ionela Scripcă.

Bianca Moroșan este pregătită de profesoarele Mariana Țuca, Florentina Crăciun și Geanina Stanciu.

Elevele Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” vor fi la prima participare la Olimpiada Națională de Tehnologii.

ȘTIRI