Două eleve ale Școlii „Nicolae Stoleru” Baia s-au calificat la Olimpiada Națională de Științe Socio-UmaneEducație

Două eleve ale Școlii „Nicolae Stoleru” Baia s-au calificat la Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane

       Accesări: 1633

Un nou rezultat remarcabil vine din mediul rural. Două eleve ale Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” s-au calificat Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane. Reușita aparține Florentinei Chiriac și Mariei-Daria Bitlan, care vor participa pentru prima dată la faza pe țară.

În cadrul acestui concurs participarea este pe echipe, iar fetele din comuna Baia au reușit să încheie fază județeană pe primul loc.

Opt echipe au fost prezente în competiție.

Florentina și Maria-Daria au obținut nota 9,70, pentru un proiect pe tema abandonului școlar.

Ele vor reprezenta județul Suceava la disciplina Educație socială.

Participarea in cadrul acestei Olimpiade a fost una de bun augur pentru elevele care s-au mobilizat și s-au pregătit temeinic în fiecare săptămână și au demonstrat că pot fi printre cele mai bune din județ.

Eleve ale Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” au fost îndrumate de profesoarele Vanessa Olaru și Maria-Anca Pintilii.

Pentru Daria și Florentina această experiență a creat amintiri deosebite și va fi un imbold pentru participarea la etapa națională.

„Emoțiile au fost numeroase! Acest fapt nu ne-a împiedicat să elaborăm un proiect educativ pe o temă atât de actuală, cea a abandonului școlar. Suntem de părere că lucrul în echipă este cheia succesului și dacă iubim ceea ce facem, rezultatul va fi pe măsură.”

Profesoarele îndrumătoare sunt fericite pentru rezultatul elevelor și vor ca această olimpiadă să aducă elevelor un plus de încredere, motivație și experiență valoroasă.

„Trebuie să le insuflăm copiilor noștri dorința continuă de a evolua. Experiențele și sentimentele acumulate sunt cărămizi ce clădesc o personalitate de campion, o mentalitate de învingător. Încrederea și stima de sine vor crește substanțial, acționând ca un motor motivațional pentru competițiile următoare.”

Directoarea Roxana Potlog subliniază faptul că performanța calificării la etapa națională nu este o surpriză.

„Participarea la olimpiada de socio-umane este deja o tradiție pentru școala noastră, la fel și premiile obținute la faza județeană. Anul acesta au participat opt echipaje care au obținut punctaje merituoase. Nu mă surprinde acest rezultat deoarece avem elevi talentați și creativi, dar mă bucură cu atât mai mult cu cât este prima participare la faza națională a școlii noastre.”

ȘTIRI