Juniorii din Fălticeni au participat la un concurs internațional de judo. Doi sportivi s-au remarcat în competițieSport

Juniorii din Fălticeni au participat la un concurs internațional de judo. Doi sportivi s-au remarcat în competiție

       Accesări: 728

Copiii și tinerii legitimați la cluburile fălticenene excelează în sport. Rezultatele bune și foarte bune obținute în canotaj, înot, volei și box, sunt completate de cele bifate la judo. Juniorii antrenați de Liviu Deleanu au participat la competiția internațională Memorialul “Mihai Alexandroae”, doi membri ai clubului reușind să urce pe podium.

Concursul s-a desfășurat zilele trecute la Ipotești, fiind organizat de clubul Shinzo Ran din Suceava, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Suceava și Federația Română de Judo.

Au participat aproximativ 350 de sportivi, de la 20 de cluburi din România, Republica Moldova și Ucraina.

Competiția s-a desfășurat pe categorii de vârstă, fiind adresată copiilor între 6 și 16 ani.

Clubul de judo din Fălticeni s-a prezentat cu un lot format din șapte sportivi: Adela Atudorei, Vlad Iftimie, Andrei Macoveiciuc, Andi Pînzaru, David Popa, Elias Stan și Andra Tulumb.

Emoțiile au fost firești, mai ales că pentru ei a fost prima participare într-o competiție.

Printre cei care s-au evidențiat se numără fălticenenii David Popa, clasat pe locul 1 la categoria 44 kg (U10), și Andrei Macoveiciuc, clasat pe locul 3 la categoria 55 kg (U16).

Demn de menționat este faptul că sportivii care nu au urcat pe podium, au primit din partea organizatorilor distincții și medalii de participare.

Clubul de judo Șomuz Fălticeni și-a reluat activitatea după pandemie, în sala de sport de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”.

Antrenorul Liviu Deleanu este cel care îi inițiază pe cei 23 de copii și tineri în tainele artei marțiale japoneze.

Rezultatele obținute cu vechile serii de sportivi, îl motivează pe antrenor să aducă actuala generație de sportivi la un nivel de pregătire cât mai bun pentru viitoarele competiții.

ȘTIRI