Două drumuri județene din Dolhești, Forăști și Horodniceni vor fi modernizate. Investiții de peste 31 milioane de leiRural

Două drumuri județene din Dolhești, Forăști și Horodniceni vor fi modernizate. Investiții de peste 31 milioane de lei

       Accesări: 1022

Finanțări importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Două drumuri județene din zona Fălticeni vor intra într-un amplu program de reabilitare, lucrările urmând să înceapă pe parcursul acestui an. DJ 208 E și DJ 209 M, aflate pe raza comunelor Dolhești, Forăști și Horodniceni, vor fi modernizate cu fonduri obținute Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny.

Proiectele au fost depuse de Consiliul Județean Suceava, valoarea acestora ajungând la 31,6 milioane de lei.

Cârpit ani la rând, Drumul Județean DJ 208 E, care nu a dost reabilitat de peste 20 de ani, prezintă numeroase probleme. Vestea bună este că va fi modernizat pe cei 15,7 kilometri pe traseul Dolheşti – Manolea – Forăşti – Oniceni.

Costurile se ridică la 26,12 milioane de lei.

Un alt drum județean care va fi modernizat este DJ 209 M. Vor fi modernizați 1,5 kilometri în localitatea Rotopănești, comuna Horodniceni. Drumul din pietriș, cunoscut în zonă ca Drumul lui Ștefan cel Mare, va fi asfaltat și reabilitat în totalitate.

Valoarea lucrărilor este cifrată la 5,47 milioane de lei.

Alte două drumuri județene, DJ 208 Huși – Preutești – Dolhești – Dolhasca și DJ 209 H Baia – Sasca Mică – Cornu Luncii, au nevoie de lucrări urgente de modernizare, însă autoritățile județene nu le-au luat în calcul pentru investițiile din acest an.

De asemenea, un tronson de pe DJ 209 A Dumbrava – Cornu Luncii necesită lucrări de reabilitare la fel de urgente, carosabilul fiind puternic degradat.

Anul trecut au fost finalizate lucrările de modernizare pe drumurile Hârtop – Valea Glodului – Liteni, Mălini – Slatina, în localitățile Boroaia și Slătioara.

Investiții s-au concretizat și în comunele Bogdănești, Râșca, Mălini, Rădășeni, unde au fost turnate covoare asfaltice pe anumite tronsoane de drumuri județene.

ȘTIRI