Dosare penale în urma accidentelor rutiere înregistrate la sfârșitul săptămânii în Forăști și Cornu LunciiRural

Dosare penale în urma accidentelor rutiere înregistrate la sfârșitul săptămânii în Forăști și Cornu Luncii

       Accesări: 1743

Trei dosare penale au întocmit polițiștii, în mai puțin de 24 de ore, în urma accidentelor rutiere care s-au produs pe drumurile publice din zona Fălticeni.

În seara zilei de sâmbătă, 18 ianuarie, la ora 20.10, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, în comuna Forăști, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Suceava, a adormit la volan și a părăsit partea carosabilă, lovind un podeț aflat pe marginea drumului.

A rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, la ora 07.33, Secţia 7 Poliţie Rurală Mălini a fost sesizată prin numărul de urgență 112, despre faptul că, pe raza comunei Cornu Luncii s-a produs un accident rutier.

Mahanu Design

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, polițiști au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Cornu Luncii, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Volovăț, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

 În urma impactului, nu au rezultat victime ci doar distrugerea unei porțiuni din gard și avarierea autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 14.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A din comuna Cornu Luncii, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Slatina s-a angajat în depășirea neregulamentară a autoturismului condus de o femeie, în vârstă de 32 de ani, din comuna Mălini, care circula în aceeași direcție și care, a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde într-o staţie de alimentare cu carburant, ocazie cu care, a intrat în coliziune cu acesta.

Poliţiştii au stabilit faptul că, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care a efectuat depășirea prin partea stângă, în acest caz, manevra trebuind să se efectuează numai pe partea dreaptă.

În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI