Dosar penal la regimul rutier. Un șofer tânăr din comuna Mălini circula haotic cu mașina. Ce au depistat polițiștiiRural

Dosar penal la regimul rutier. Un șofer tânăr din comuna Mălini circula haotic cu mașina. Ce au depistat polițiștii

       Accesări: 1230

Există șoferi care „rescriu” modul cum se circulă pe drumurile publice. Din fericire pentru ei, dar și pentru ceilalți participanți la traficul auto, există patrule care sunt la locul și timpul potrivit, intervenind înainte ca un eveniment rutier ori un accident să aibă loc. Este și cazul unui conducător auto din comuna Mălini, pe care polițiștii l-au tras imediat pe dreapta.

S-a întâmplat în urmă cu câteva zile, aproape de miezul nopții, când un echipaj desfășura activități în cadrul Acțiunii „Blocada”.

Agenții din cadrul SPR 7 Mălini se aflau în localitatea Mălini, pe strada Dispensarului, observând un autoturism care se deplasa haotic.

Aceștia l-au oprit imediat, iar conducătorului auto i-au solicitat documentele personale și pe cele ale mașinii.

În urma verficprii agenții au stabilit că la volan se afla un tânăr de 25 ani, din sat Pâraie, comuna Mălini și că este posesor de permis de conducere valabil.

Deoarece conducatorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au cerut șoferului să sufle în aparatul etilotest, dar acesta a refuzat.

Cu toate acestea, agenții SPR 7 Mălini l-au condus pe șofer la Spitalul Municipal Falticeni pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substante”.

Oamenii legii atrag atenția și susțin cu fermitate faptul că vor arăta toleranță zero în cazul unor astfel de infracțiuni la regimul rutier, care se înmulțesc mai ales pe perioada sezonului rece.

ȘTIRI