Doi șoferi din Baia și Forăști au aflat cât costă ignoranța. Amenzi de 5.000 lei pentru mai multe abateriLocal

Doi șoferi din Baia și Forăști au aflat cât costă ignoranța. Amenzi de 5.000 lei pentru mai multe abateri

       Accesări: 4660

Toleranță zero pentru abaterile la regim rutier. Polițiștii fălticeneni nu trec cu vederea contravențiile și infracțiunile săvârșite de șoferi, acestea fiind de ordinul zecilor în fiecare săptămână. Cazurile de încălcări ale legii sunt depistate de agenți în situații dintre cele mai diverse, de la flagrante la acțiuni de patrulare sau acțiuni de prevenire.

Altele au fost depistate atunci când polițiștii s-au nimerit să fie prin preajmă, făptuitorii primind amenzi usturătoare.

Așa s-a întâmplat și cu doi șoferi din Baia și Forăști au căzut în „plasa” agenților de la rutieră, în timp ce reveneau la unitatea de poliție, de la alte acțiuni punctuale.

Un tânăr din comuna Baia a fost depistat pe timpul nopții, pe Bulevardul 2 Grăniceri, de patrula Biroului Rutier Fălticeni, iar la un control de rutină au fost depistate mai multe nereguli.

Șoferul nu avea permisul de conducere asupra lui, iar autoturismul avea expirat termenul de valabilitate al Inspecției Tehnică Periodice. Polițiștii au constatat că autoturismul nu avea nici asigurare obligatorie.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Altă neregulă depistată a fost aceea că autoturismul era dotat cu anvelope ce aveau alte dimensiuni decât cele trecute în cartea de identitate a vehiculului. În plus, tânărul consumase alcool. Polițiștii l-au testat cu alcooltestul, rezultatul indicat fiind 0,24 mg/l în aerul pur expirat.

Cumulând toate sancțiunile pecuniare primite, valoarea amenzii s-a ridicat la 5.000 de lei.

Polițiștii Biroului Rutier au aplicat o amendă la fel de usturătoare unui conducător auto din Forăști.

Acesta a fost depistat pe raza localității Roșiori, pe timpul serii, în timp ce conducea un tractor cu plug.

Șoferul, în vârstă de 60 de ani, circula cu blocul de lumini spate stins și fără numere de înregistrare. Agenții fălticeneni l-au tras pe dreapta și l-au verificat pe conducătorul auto care nu a putut prezenta documentele vehiculului.

Mai mult decât atât, șoferul consumase alcool. Polițiștii l-au testat, aparatul indicând valoarea de 0,26 mg/l în aerul pur expirat.

Bărbatul s-a ales cu un set de amenzi în valoare de 5.200 de lei.

Agenții Biroului Rutier Fălticeni atrag atenția că astfel de fapte, în special conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, nu vor fi tolerate, iar sancțiunile vor fi pe măsură.

ȘTIRI