Accesări: 5338

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din judeţ au desfăşurat, în primele zile ale noului an, o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

În doar trei zile, 3-5 ianuarie 2020, au fost aplicate 403 sancțiuni contravenționale, în valoare e 271.399 lei.

Dintre acestea, 247 de sancțiuni contravenționale au vizat depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii au reținut 47 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare. Totodată, s-a constatat săvârșirea unei fapte de natură penală.

Pe DN2 – E85, pe raza localității Vadu Moldovei, o secțiune de drum pe care se înregistrează frecvent evenimente rutiere cu urmări grave, doi conducători auto s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

Ambele cazuri au fost consemnate duminică, 5 ianuarie. Un bărbat din municipiul Constanța a efectuat manevra de depășirea a unui alt autovehicul în zona de acțiune a indicatorului ”Depășirea interzisă”.

În aceeași zi a fost depistat un bărbat din județul Neamț, în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 126 km/h, limita legală fiind de  60 km/h (+66km/).

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

ȘTIRI