Doi jandarmi din Fălticeni au salvat viața unei bătrâne de 83 de ani. În casa în care se afla era un început de incendiuSpecial

Doi jandarmi din Fălticeni au salvat viața unei bătrâne de 83 de ani. În casa în care se afla era un început de incendiu

       Accesări: 3134

Au fost la locul și timpul potrivit. Doi subofițeri ai Detașamentului de Jandarmi Fălticeni aflați în timpul serviciului au salvat viața unei octogenare, dar și casa în care locuia. S-a întâmplat sâmbătă seara, în jurul orei 19.

Constatin Țibichi și Mihai Anghelea intraseră în tură de câteva minute, începând activitatea de patruleze de pe strada Ion Creangă și continuând pe strada Pietrari.

La una dintre case au observat cum fumul ieșea de sub acoperiș, un fum dens și înecăcios.

Jandarmii au intrat în gospodărie, ca să vadă ce se întâmplă, iar împreună cu un vecin au reușit să deschidă ușa casei în care se afla o bătrână.

În ciuda pericolului la care au fost expuși, ei au intrat în casă și acționat ca niște adevărați salvatori.

Femeia, în vârstă de 83 de ani, nici nu știa că în podul casei era deja un început de incendiu. Focul ardea mocnit în planșeul locuinței, iar cei doi subofițeri au evacuat-o pe bătrână în siguranță.

Constatin Țibichi și Mihai Anghelea au oprit imediat alimentarea cu energie electrică, solicitând sprijinul echipajelor medicale și al colegilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Datorită intervenției jandarmilor fălticeneni, bătrâna, care este mamă și bunică, astăzi trăiește, iar munca agonisită într-o viață, casa acesteia, a fost salvată.

Comandantul Detașamentului de Jandarmi Fălticeni, maiorul Constantin Ștefănescu, dar și conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava i-au felicitat pe cei doi camarazi, mulțumindu-le pentru că prin spiritul lor civic sunt un exemplu, sunt alături de oameni.

ȘTIRI