Doi jandarmi ai Detașamentului Fălticeni i-au salvat viața unui localnic de 73 de ani. Acesta se înecase cu mâncareLocal

Doi jandarmi ai Detașamentului Fălticeni i-au salvat viața unui localnic de 73 de ani. Acesta se înecase cu mâncare

       Accesări: 2214

Au fost la locul și momentul potrivit. Un bărbat poate spune că s-a născut a două oară, după ce a trecut prin momente cumplite. Aflat în incita unui local din centrul municipiului Fălticeni, persoana s-a înecat în timp ce mânca.

În urma acestei întâmplări, bărbatul abia mai respira, căzând în stare de inconștiență. Oamenii aflați în local au încercat să-l ajute, dar fără succes. Salvarea bărbatului a venit de la doi subofițeri.

Totul s-a întâmplat, duminică, 22 octombrie, spre seară.

În ajutorul persoanei au fost solicitați doi jandarmi aflați în zona ANAF, în dispozitivul pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la Târgul Mărului.

Ajunși la fața locului, jandarmii fălticeneni au găsit persoana care nu mai respira și au început imediat aplicarea manevrei Heimlich (salvarea de la sufocare), care este folosită pentru eliminarea corpilor străini blocați la nivelul căilor respiratorii.

Ovidiu Mihăilă (40 ani) și Laurențiu Toma (37 ani) au făcut, pe rând, mai multe manevre, acordându-i măsuri de prim ajutor până la sosirea personalului medical specializat.

Aceștia au reușit să-i salveze viața, iar victima și-a revenit treptat.

La scurt timp a sosit și echipajul Ambulanței.

Bărbatul a fost transportat pe scaun, ajutați fiind de încă un cetățean și de maiorul Constantin Ștefănescu, venit să ajute în situația de față.

În autospeciala Ambulanței, echipajul trimis la intervenție i-a scos bucata de carne, care bloca căile respiratorii, cu ajutorul unui aspirator special.

Ovidiu Mihăilă și Laurențiu Toma au gradul de plutonier adjutant și fac parte din Detașamentul de Jandarmi Fălticeni. Subofițerii au 20 și respectiv 16 ani de carieră în domeniu, iar în decursul acestora au participat la mai multe cursuri de prim ajutor, care acum s-au dovedit extrem de importante.

Bărbatul căruia i-au salvat viața este un fălticenean de 73 de ani.

În următoarele ore, Ovidiu și Laurențiu l-au vizitat pe septuagenar la spital. Aceștia i-au returnat bunurile personale și i-au urat multă sănătate.

În semn de apreciere pentru reușita lor, cei doi jandarmi au fost felicitați de toată lumea, colegi din cadrul Jandarmeriei, dar și de mesenii care se aflau în acel local.

ȘTIRI