Accesări: 6003

Mediul educațional mai pierde un om deosebit. Profesoara Virginia Turcuman s-a stins din viață, lăsând în urmă amintiri dintre cele mai frumoase foștilor elevi și colegi de serviciu. A murit la venerabila vârstă de 86 de ani.

Ea s-a născut pe 27 decembrie 1935, la Cernăuți.

A absolvit liceul „Regina Elisabeta” din Rădăuți, iar ulterior Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București, la specializarea tehnico-economică.

Distinsa profesoară a format numeroase generații de tineri din Fălticeni și din împrejurimile orașului.

Aproape 30 de ani i-a petrecut la catedra Liceului Agricol, astăzi Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Virginia Turcuman, profesoară gradul I, s-a remarcat prin nivelul de pregătire, seriozitate, carismă și devotament față de profesia aleasă. Era genul de profesor care știa să insufle elevilor drag de carte și încredere în forțele lor.

Pe toată durata carierei a fost recunoscută pentru calitatea actului educațional, dar și prin calitățile morale și sufletești pe care le insufla deopotrivă adolescenților aflați pe băncile liceului. Din acest motiv era una dintre cele mai îndrăgite, respectate și apreciate cadre didactice.

Un aspect demn de menționat est faptul că, în urma unei inspecții realizate de Ministerul Educației, profesoara Virginia Turcuman a fost evaluată cu grad excepțional.

Profesorii Colegiului „Vasile Lovinescu” și-au exprimat regretul și tristețea de a pierde un om și profesor de excepție, adresând un mesaj de adio în memoria fostei lor colege.

Mesaj de condoleanțe al profesorilor Colegiului „Vasile Lovinescu”

„Am pierdut un om! Un om care a făcut cinste fostului Liceu Agricol. Am pierdut-o pe doamna profesoara Virginia Turcuman. S-a stins din viață, după o scurtă și grea suferință, la vârsta de 86 de ani.

De profesie inginer, această doamnă, care a modelat de-a lungul anilor mințile mai multor generații de elevi, s-a remarcat ca un cadru didactic responsabil, competent, cu o verticalitate de neclintit!

Ținuta elegantă și îngrijită, vocabularul impecabil, au rămas în memoria elevilor și a colegilor de cancelarie.

Un lucru ce impresiona, în discuțiile cu doamna Virginia Turcuman, era ușurința cu care stăpânea cunoștințe din toate domeniile. A fost un adevărat intelectual.

Regretăm dispariția unui dascăl remarcabil, care a contribuit cu adevărat la prestigiul liceului nostru.

O regretă foștii colegi de cancelarie, o regretă actualul colectiv al Colegiului „Vasile Lovinescu”, o regretă foștii elevi ai liceului.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”

ȘTIRI