Distincții de vrednicie pentru preotul Constantin Rotar, primarul Neculai Perju și inginerul Paul Buhlea. Titluri conferite în zi de sărbătoare pentru rădășeneniRural

Distincții de vrednicie pentru preotul Constantin Rotar, primarul Neculai Perju și inginerul Paul Buhlea. Titluri conferite în zi de sărbătoare pentru rădășeneni

       Accesări: 2093

Clipe unice în zi de sărbătoare. Hramul bisericii voievodale din satul Rădășeni și praznicul Sfinților Mucenici Mercurie și Ecaterina au prilejuit momente deosebite. Bucuria săvârșirii Liturghiei Arhierești și a rugăciunii comune în locașul istoric, vechi de 400 de ani, a fost completată cu înmânarea unor titluri onorifice.

Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a conferit trei distincții de vrednicie cu ocazia sărbătorii ocrotitorilor parohiei bisericii din lemn și comunității rădășenene.

Preotul Constantin Rotar, primarul Neculai Perju și inginerul Paul Buhlea au primit unul dintre cele mai importante titluri eparhiale oferite persoanelor care nu fac parte din cler. Demn de remarcat este faptul că aceeași distincție i-a fost acordată anul trecut marelui actor Florin Piersic, dar și ministrului culturii, Lucian Romașcanu, în cadrul unui eveniment religios desfășurat în vara acestui an.

Așa cum se procedează în astfel de momente, în fața adunării creștine este citită gramata, documentul ce poartă semnătura ierarhului și în care sunt menționate motivele acordării distincției.

Înmânarea titlurilor i-a revenit Prea Sfințitului Damaschin, episcopul vicar al Sucevei și Rădăuților.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Preotul Constantin Rotar a primit, ca semn al prețuirii și recunoștinței, disctinția „Ordinul Sfântul Mucenic Sfântul Ioan cel Nou”, pentru activitatea pastorală în cadrul parohiei și comunității ortodoxe din Rădășeni.

Titlul este conferit, potrivit gramatei, celui ce „și-a îndeplinit cu devotament slujirea lor și și-au fundamentat credința ortodoxă pe înțelegerea Evangheliei, mărturisind-o curajos semenilor săi prin faptă și cuvânt”.

Primarul Neculai Perju și inginerul Paul Buhlea, fost primar al comunei, au primit în semn de cinstire distincția „Ordinul Mușatinilor”, un ordin eparhial care constă într-o cruce care are în medalion chipul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Titlul este conferit, potrivit gramatei, celui care „se străduiește în slujirea semenilor, urmând domnilor Moldovei, și altor vrednici ctitori de țară și de neam”.

ȘTIRI