Distincție de vrednicie pentru primarul comunei Dolhești. P.S. Damaschin i-a înmânat Ordinul și Crucea MușatinăRural

Distincție de vrednicie pentru primarul comunei Dolhești. P.S. Damaschin i-a înmânat Ordinul și Crucea Mușatină

       Accesări: 1743

Merite recunoscute și recompensate în zi de sărbătoare. Primarul comunei Dolhești a primit din partea Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, distincția de vrednicie „Ordinul Mușatinilor”. Este primul titlu de acest fel conferit unui edil din zona Fălticeni.

Distincția i-a fost înmânată de P.S. Damaschin la finalul slujbei arhierești oficiată duminică, 25 septembrie, în Parohia Valea Bourei.

Gramata arhiepiscopală a fost citită de către protoiereul Adrian Dulgheriu, în care s-a specificat și argumentele care au condus la acordarea acestei distincții.

Pe lângă Ordinul Mușatinii, primarul Cristinel Bărculescu a primit și Crucea Mușatină, pe care episcopul vicar Damaschin Dorneanul i-a așezat-o la piept, pe eșarfa tricoloră.

Distincția eparhială este oferită persoanelor care s-au remarcat în anumite domenii activitate, persoane pe care Biserica îi consideră exemple de urmat.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Textul gramatei arată că Ordinul Mușatinii este acordat „celui care se străduiește în slujirea semenilor în demnitatea de primar al comunei Dohești, urmând domnilor Moldovei și altor vrednici ctitori de țară și de neam.

Cristinel Bărculescu, de profesie cadru didactic, este un om cu suflet mare, um om al faptelor, apropiat de biserică și de comunitate, după cum mărturisesc localnicii.

Pe lângă proiectele edilitare și cele destinate modernizării infrastructurii locale, edilul este preocupat cu dezvoltarea turismului pe Valea Șomuzului.

Primarul Bărculescu a încurajat inițiative locale, precum cele ale antreprenoarei Mirela Nechita, de a promova satul românesc, valorile autentice și perene ale acestuia, care sunt vii și în satul dolheștean.

Un alt plan al edilului este acela de a pune în valoare biserica istorică „Sfânta Parascheva”, ctitorită de Hatmanul Șendrea, cumnatul domnitorului Ștefan cel Mare, în scopul dezvoltării turismului religios, ținând cont de prezența celorlalte ctitorii medievale de la Probota, Râșca, Baia și Slatina.

Lăcașul ortodox datează din anul 1481, fiind inclus în lista monumentelor istorice ale județului Suceava.

ȘTIRI