Magdalena Rusu este campioană mondială! Sportiva din comuna Baia își întregește palmaresul cu cea mai prețioasă medalieSport

Magdalena Rusu este campioană mondială! Sportiva din comuna Baia își întregește palmaresul cu cea mai prețioasă medalie

       Accesări: 2080

Performanță de excepție pentru o sportivă de excepție. Magdalena Rusu este campioană mondială la canotaj, în proba regină, de 8+1. Rezultatul a fost bifat duminică, 25 septembrie, în ultima finală a competiției desfășurate în Cehia.

Magdalena Rusu a bifat această rezultat deosebit alături de Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petereanu.

Aceasta este prima medalie de aur câștigată de sportiva originară din comuna Baia la un campionat mondial de canotaj.

În urmă cu numai o lună, Magdalena Rusu cucerea aurul în aceeași probă la Campionatul European de Canotaj.

Canotoarea, care s-a format și antrenat la Fălticeni, dedică această medalie fostelor colege de barcă, alături de care a obținut un record mondial și olimpic.

„Dedic medalia aceasta pentru barca mea, de 8+1, de anul trecut.

Anul trecut am avut record mondial și olimpic în proba de 8+1 și nu fost să fie în finala jocurilor olimpice.”, a declarat sportiva pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

„Dedic medalia asta echipei de atunci, trei fete au renunțat la activitatea sportivă și le transmit: „fetelor, am reușit împreună. Pentru voi este această medalie! Vă pup și vă iubesc!”

Echipajul de 8+1 feminin (W8+) a cucerit la mondialele de canotaj din Cehia cea de-a patra medalie de AUR pentru România.

Sportivele țării noastre au încheiat cursa din finală cu un timp de 06:01:14, înaintea concurentelor din Olanda și Canada.

Magdalena Rusu a concurat și în proba de patru rame, unde a fost la un pas de podium, echipajul încheind proba pe locul 4.

Cu peste 60 de medalii la activ și numeroase prezențe în competiții internaționale, sportiva Magdalena Rusu este cea de succes canotoare din zona Fălticeni și una dintre cele mai valoroase din lotul național al României.

Pentru performanțele deosebite, Magdalenei Rusu i-a fost acordată la vârsta de 20 de ani distincția de „Cetățean de Onoare” al Comunei Baia.

ȘTIRI