Directorul școlii din Rădășeni este favorit la preluarea postului de Inspector general școlar al ISJ SuceavaEducație

Directorul școlii din Rădășeni este favorit la preluarea postului de Inspector general școlar al ISJ Suceava

       Accesări: 6256

Se prefigurează numiri noi la vârful unei instituții publice deconcentrate. Odată cu instalarea guvernului condus de Ludovic Orban urmează să fie înlocuiți, pas cu pas, nu doar prefecții, ci și inspectorii generali școlari. La nivelul ISJ Suceava sunt preconizate schimbări la vârful inspectoratului.

Instituția este condusă în prezent de Gabriela Mihai (membru PSD).

Surse liberale au afirmat că profesorul Grigore Bocanci este favorit pentru preluarea postului de inspector general școlar al ISJ Suceava.

El este director al Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” din satul Rădășeni.

Profesorul, în vârstă de 50 de ani, face parte din Consiliul Local Rădășeni. În urmă cu câțiva ani, el a fost director al Școlii Gimnaziale „Mihai Niculăiasa” din Lămășeni.

Mahanu Design

Un alt nume citat de surse interne din PNL, pentru postul de inspector școlar general, este Dumitru Puiu, fost inspector pentru învățământul primar.

Noul ministru al educației, Monica Anisie a declarat, recent, că inspectorii școlari vor fi validați în funcții doar pe baza unui examen, pentru că își dorește profesionalizarea managementului școlar.

Până atunci, la fiecare inspectorat școlar se va face un audit.

În cazul inspectorilor școlari generali care sunt interimari, ce au fost numiți, va fi inițiat un audit atât în cadrul ministerului, cât și un audit extern.

Director Grigore Bocanci

ȘTIRI