Detaliile accidentului mortal produs între Rădășeni și Cornu Luncii. Șoferița intrase pe contrasens. Motivul este inexplicabil. Starea pasagerei rănite este stabilăLocal

Detaliile accidentului mortal produs între Rădășeni și Cornu Luncii. Șoferița intrase pe contrasens. Motivul este inexplicabil. Starea pasagerei rănite este stabilă

       Accesări: 4646

Tragediile se țin lanț în zona Fălticeni. Un accident grav s-a produs joi după-amiază pe DN 2E, pe tronsonul dintre localitățile Rădășeni și Cornu Luncii. Conducătoarea unui autoturism Audi și-a pierdut viața, după ce s-a izbit într-un camion care se deplasa regulamentar, din sens opus.

Cercetările desfășurate de polițiști arată că șoferița, în vârstă de 43 de ani, circula pe relația Gura-Humorului către Spătărești, pe un sector de drum în aliniament.

Deși drumul era liber în fața mașinii, iar carosabilul uscat, ea a pierdut controlul asupra direcției de mers. Motivul este inexplicabil, însă cauzele pot fi multiple.

Oamenii legii nu s-au pronunțat sub acest aspect.

Cert este că autoturismul Audi a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autocamion Volvo, cu semiremorcă, condus de un bărbat din Fântâna Mare, ieșind în decor în afara părții carosabile, în partea dreapta privind sensul de deplasare al autoturismului.

Codrin Benta

Șoferul autocamionului a încercat să evite coliziunea, însă autoturismul Audi s-a izbit în roata stânga față a vehicului de tonaj provocând dejantarea anvelopei.

În spatele mașinii Audi circula un vehicul autoutilitar, ce transporta mașini pe platformă, condus de un bărbat din Republica Moldova. Autoutilitara a intrat în coliziune cu autocamionul în partea laterală dreapta și s-a oprit oblic, parțial pe acostament și carosabil.

Autoturismul a ieșit de pe carosabil, ca și capul tractor al autocamionului.

Accidentul produs în lanț s-a soldat și cu rănirea pasagerei din dreapta șoferiței, o tânără de 21 de ani. Ea a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde se află sub supraveghere medicală.

Ambele persoane din mașina Audi au rămas încarcerate, fiind extrase dintre fiarele contorsionate de către pompierii Detașamentului Fălticeni.

Tânăra era în stare de semiconștiență și prezenta leziuni. Medicii au operat-o de urgență, pe fondului uniui de hemoperitoneu (sângerare internă).

În timpul intervenției i-a fost administrat sânge.

Managerul unității medicale sucevene declară că starea tinerei este stabilă. Pacienta, în vârstă de 21 de ani, este conștientă, fiind internată în secția ATI.

Cercetările în acest caz au fost desfășurate de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Datele statistice relevă faptul că 13 persoane și-au pierdut viața pe acest tronson de drum, între Rădășeni și Cornu Luncii, în ultimii cinci ani.

ȘTIRI