Depistate în flagrant! Trei transporturi ilegale de lemn au fost identificate pe ruta Fălticeni-Mălini-SlatinaRural

Depistate în flagrant! Trei transporturi ilegale de lemn au fost identificate pe ruta Fălticeni-Mălini-Slatina

       Accesări: 1414

Oamenii legii pun frână transporturilor ilegale de lemn. Echipaje din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică au acționat la primele ore ale dimineții în zona forestieră Fălticeni – Mălini – Slatina pentru depistarea și combaterea delictelor silvice. În numai patru ore, polițiștii au identificat trei transporturi ilegale de material lemnos, au întocmit un dosar penal și au aplicat amenzi contravenționale.

Mai mult decât atât, oamenii legii au confiscat lemn în valoare de 10.000 lei și au indisponibilizat un vehicul transport material lemnos în valoare de 20.000 Euro.

Acțiunea s-a desfășurat pe 11 august, în intervalul 3:00 – 7:00

Primul transport a fost depistat în jurul orei 03:30, pe DN 2E, pe raza comunei Rădășeni,unde polițiștii au interceptat o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat din localitatea Valea Moldovei, județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos respectiv cherestea rășinoase, conducătorul auto precizând faptul că nu deține documente legale de proveniență. În acest sens s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL, fără a fi generat vreun cod pentru transportul în cauză.

Autovehiculula fost condus la Ocolul Silvic Mălini, unde în urma inventarierii masei lemnoase de către specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava a rezultat un volum de 12,23 mc cherestea de esență rășinoase. S-a procedat la confiscarea materialul lemnos în volum de 12,23 mc cherestea rășinoase, în valoare de peste 7.800 lei, acesta fiind predat în custodie reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Mălini.

Oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală privind infracțiunea de ” transport de material lemnos în volum de peste 10 mc, fără documente specifice”. Autovehiculul, în valoare de 20.000 euro, a fost indisponibilizat.

La ora 06:30, polițiștii au interceptat un alt transport de material lemnos pe DJ 209 A, pe raza localității Mălini.

Autoutilitara transporta material lemnos fără documente de proveniență, conform interogării în aplicația SUMAL. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos, de către personalul silvic din cadrul O.S. Mălini, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 2 m.c., lemn foc fag, fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților din cadrul O.S. Mălini iar șoferul a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei..

În aceeași zi, la ora 06:50, a fost identificată pe DJ 209 A, pe raza localității Mălini, o altă autoutilitară care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență, conform interogării în aplicația SUMAL 2.0. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Mălini, în urma căruia a rezultat faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 2 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos în valoare de 1.280 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Mălini, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

În total, în cadrul acțiunii punctuale din data de data de 11.08.2021 între orele 3:00 – 07:00 au fost confiscați 16 mc material lemnos în valoare de cca. 10.000 lei, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei, a fost întocmit un dosar penal la regimul silvic și a fost indisponibilizat un autovehicul în valoare de 20.000 Euro.

ȘTIRI