Daria Purdilă reprezintă Școala „Ion Irimescu” și municipiul Fălticeni la Olimpiada Națională de Limba EnglezăEducație

Daria Purdilă reprezintă Școala „Ion Irimescu” și municipiul Fălticeni la Olimpiada Națională de Limba Engleză

       Accesări: 2453

Un nou succes pentru învățământul fălticenean. Daria Purdilă s-a calificat la Olimpiada Națională de Limba Engleză, după un parcurs perfect la etapa locală și județeană. Eleva Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” s-a remarcat și în trecut la astfel de concursuri.

Daria Purdilă este singura elevă de la cele patru școli gimnaziale din Fălticeni care anul acesta este prezentă la o olimpiadă națională.

Cu rezultate deosebite la învățătură, ambițioasă și perseverentă, Daria și-a atins obiectivul propus la finalul ciclului gimnazial.

Eleva din Fălticeni s-a pregătit alături de profesoara Andreea Ciocan.

A participa la o olimpiada nu este, desigur, un lucru usor. Necesita foarte multa munca, ambitie, vointa si perseverenta. In spatele fiecarui succes se afla multa pasiune si o echipa intreaga. Pasiunea pentru engleza mi-a fost insuflata si intretinuta permanent inca de mica de catre matusa mea, prof. Carmen Loredana Purdila, care mi-a fost alaturi si m-a sustinut la fiecare pas. Odata cu trecerea anilor, pasiunea a fost dublata si de munca domnilor profesori pe care i-am intalnit la scoala, in special a doamnei prof. Andreea Ciocan, ce nu a facut altceva decat sa ma faca sa iubesc si mai mult aceasta limba si cu care impart acum bucuria acestei reusite. De asemenea, le port recunostinta si celorlalti profesori, ce au crezut in mine permanent si au contribuit la fomarea mea ca om si dezvoltarea pe plan educational.”, ne-a declarat eleva Dari Purdilă. „Recunosc ca etapa judeteana a adus cu ea si o oarecare presiune, dat fiind faptul ca am renuntat la alte doua olimpiade, cea de limba romana si matematica, dar ma bucur ca am reusit sa iau 97 de puncte, un rezultat de care sunt mandra si cu care nu i-am dezamagit nici pe ceilalti profesori. Pentru mine, etapa nationala nu este doar o excursie,ci o provocare din care vreau sa scot maximul potentialului meu. Cu toate ca nu e prima data cand particip la o etapa nationala a unei olimpiade, sunt mult mai nerabdatoare acum decat am fost in clasa a IV-a, cand nu era prezenta fizica, si abia astept sa fac fata provocarilor care ma asteapta.

Alma Clinic

Daria Purdilă are mai multe participări la concursuri și olimpiade, iar performanța de anul acesta este cea mai mare de până acum.

Olimpiada Națională de Limba Engleză se va desfășura zilele acestea la Pitești (județul Argeș), în perioada 17-22 aprilie.

La faza județeană, Daria a obținut 97 de puncte din 100 posibile.

„Eleva noastră, Daria Purdilă, este ambițioasă, hotărâtă și perseverentă. Încă din clasele mici a manifestat interes și pasiune față de limba engleză și a demonstrat ,prin rezultatul excepțional obținut la etapa județeană, că este o eleva capabila de performanță.”, ne-a declarat profesoara Andreea Ciocan. „Suntem extrem de mândri că este eleva școlii noastre și îi dorim mult succes la etapa următoare.”

Daria Purdilă este o elevă polivalentă. Are aplecare spre disciplinele filologiei, cât și sport.

Eleva fălticeneancă are la activ un premiu întâi la Concursul Național „Comper” la limba și literatură română (2015) și o mențiune la Olimpiada Națională de Educație Civică (2018).

La acestea se adaugă premiile obținute la concursul interjudețean „Numai Poetul”, dar și cele cu echipa de volei a școlii.

Daria Purdilă participă pentru prima dată la faza națională a Olimpiadei de Limba Engleză.

ȘTIRI