Corurile „Armonia” și „Fantezia” ajung pe Arena Națională. Elevii din Fălticeni susțin echipa României prin cântecExclusiv

Corurile „Armonia” și „Fantezia” ajung pe Arena Națională. Elevii din Fălticeni susțin echipa României prin cântec

       Accesări: 2835

Susțin România prin cântec. 60 de elevi din muncipiul Fălticeni vor avea privilegiul de a cânta pentru prima dată pe Arena Națională. Minunatele voci ale copiilor din corurile „Armonia” și „Fantezia”, de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, vor răsuna în timpul partidei România – Elveția.

Meciul, care decide câștigătoarea grupei I în preliminariile EURO 2024, se va disputa marți seara, la București.

Elevii fălticeneni și profesoara Mirabela Apopei, care coordonează cele două grupuri vocale, au fost invitați de Corul Național de Cameră „Madrigal” să participe într-un proiect inedit, intitulat „Galeria Națională a Copiilor”, derulat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Este vorba despre Programul Național „Cantus Mundi”, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România.

Vor fi momente și experiențe unice.

Codrin Benta

Asta pentru că cei 60 de elevi din Fălticeni, care se vor număra și printre cei mai tineri suporteri ai echipei naționale de fotbal, vor face parte din Galeria Națională a Copiilor formată din 700 de copii din diferite coruri.

Tinerii percuționiști din cadrul „Cantus Mundi” sunt gata să antreneze tribunele cu tobele lor, iar elevi din grupurile vocale școlare îi vor susține cu melodii și coregrafii spectaculoase, avându-i alături pe dirijorii și coordonatorii programului.

Nu vor lipsi celebrele piese „We Are The Champions” și „Waka Waka”, binecunoscute de publicul din întreaga lume.

Mai presus de toate, vocile elevilor din Fălticeni vor interpreta Imnul Național al României.

Meciul se joacă cu casa închisă și așteaptă peste 50.000 de spectatori în tribune.

Corurile „Armonia” și „Fantezia” sunt două proiecte de succes lansate și dezvoltate de profesoara de muzică Mirabela Apopei.

Acestea au fost selectate anul trecut să participe la Concertul de Crăciun al Corului „Madrigral”, un privilegiu pe care puțini l-au avut până acum.

„Este o nouă colaborare a corurilor noastre cu Corul Național de Cameră Madrigal, în cadrul programului național „Cantus Mundi”.

De această dată, este vorba despre un proiect inedit, denumit „Galeria Națională a Copiilor”, derulat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.”, ne-a declarat profesoara Mirabela Apopei.

„Va fi o experiență deosebită pentru corurile noastre, căci se vor reuni cu cei peste 600 de copii din țară, ca să susțină, prin cântec, echipa națională de fotbal a României.

Motto-ul programului este sugestiv: „Muzica unește toți suporterii României”. Și cel mai frumos cântec care va fi interpretat, cu acest prilej, va fi chiar Imnul Național al României.

Profesoara și îndrumătoarea Mirabela Apopei mulțumește conducerilor celor două școli gimnaziale pentru susținere și, în mod deosebit, companiei Romfour care asigură transportul elevilor și Clubului Rotary Fălticeni care oferă sprijinul financiar necesar.

ȘTIRI