Angajații AJOFM din Fălticeni intră în grevă de avertisment. Aceștia solicită drepturi salariale echitabileLocal

Angajații AJOFM din Fălticeni intră în grevă de avertisment. Aceștia solicită drepturi salariale echitabile

       Accesări: 327

Acțiunile de protest se înmulțesc în țară. După sindicaliștii de la Ambulanță și cei ai Direcției de Sănătate Publică și angajații din subordinea Ministerului Muncii intră în grevă. Este vorba despre lucrătorii din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) care cer soluționarea unor revendincări justificate.

Ei vor intra în grevă de avertisment miercuri, 22 noiembrie, între orele 8:00 şi 10:00.

Și angajații Punctului de lucru din Fălticeni, de pe strada Matei Millo, vor fi în grevă. Directorul Constantin Balauseac precizează că programul de lucru cu publicul va fi respectat, activitatea nefiind periclitată din acest punct de vedere.

Luni, 20 noiembrie, angajații AJOFM din Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au declanșat un protest spontan.

La capitolul salarizare, angajații de la Forțele de Muncă sunt pe ultimul loc în rândul bugetarilor.

Codrin Benta

Creșterea lefurilor este doar una dintre cele șapte revendicări pe care greviștii le-au redactat și le aduc în atenția guvernanților.

Dacă nu vor fi soluționate, angajații AJOFM amenință să declanșeze greva generală începând de luni, 27 noiembrie.

Ei solicită salarii echitabile, condiții de muncă optime, rezolvarea deficitului de personal, plata orelor suplimentare, stabilitatea locurilor de muncă, optimizarea aplicațiilor informatice și statut Inspector de Muncă/Inspector Social.

Angajații AJOFM Suceava spun că aceste solicitări intră în sfera justificată și pertinentă, fiind susținute și amplificate de o notabilă scădere a puterii de cumpărare.

Ei le solicită guvernanților respect și tratament echitabil față de contribuția lor la societate, soluționare rapidă și fermă pentru restabilirea echilibrului și justiției în instituțiile agenției.

AJOFM Suceava are la momentul actual 42 de angajați.

ȘTIRI