Contraamiralul dr. Ion Condur și inginerul Ștefan Groza au primit distincții de vrednicie din partea Î.P.S. CalinicSpecial

Contraamiralul dr. Ion Condur și inginerul Ștefan Groza au primit distincții de vrednicie din partea Î.P.S. Calinic

       Accesări: 1255

Recunoaștere pentru oamenii valoroși ai comunității. Doi fii ai comunei Boroaia au primit, la ceas de sărbătoare, distincții de vrednicie. Contraamiralul doctor Ion Condur și inginerul Ștefan Groza s-au numărat printre cei onorați la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, cu prilejul hramului chinoviei, în Ziua de Sânziene.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic le-a oferit distincțiile ca semn al prețuirii și recunoștinței pentru meritele deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștin-ortodoxe.

Contraamiralul doctor (r) Ion Condur, fostul comandant al flotei Marinei Militare Române, a primit „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție acordată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

De cealaltă parte, inginerului Ștefan Groza i-a fost conferit Ordinul Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

Distincțiile, înmânate la finalul Sfintei Liturghii arhierești, reflectă aprecierea de care aceștia se bucură nu doar în comunitatea locală, ci și în afara acesteia.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Susținător al educației

Deși se află într-un alt colț al țării, contraamiralul doctor (r) Ion Condur nu i-a uitat niciodată pe cei care au contribuit la formarea lui.

Cu un respect deosebit pentru învățători, profesori și elevi silitori, ofițerul de rang înalt a instituit bursa care îi poarte numele și prin intermediul căreia premiază la final de an școlar pe cei mai buni 10 elevi ai Școlii „Vasile Tomegea” din Boroaia.

În același spirit al susținerii mediului educațional, contraamiralul Condur sprijină din fonduri proprii un proiect unic în județul Suceava, acela prin care elevii aceleiași școli au parte de un periplu inedit la Malul Mării.

Este vorba despre o excursie prin care tânăra generație descoperă valorile Marinei Militare Române, istoria și frumusețile Dobrogei, cât și obiectivele turistice ale acesteia.

Om al faptelor bune

Om cu ținută morală aparte, inginerul Ștefan Groza se remarcă printr-o activitatea profesională deosebită.

El este de câțiva ani directorul general al ACET Suceava, furnizorul regional de apă potabilă și canalizare.

Sub conducerea sa, operatorul a realizat cele mai mari și importante investiții realizate în modernizarea și extinderea infrastructurii la nivel județean.

Numeroase proiecte cu fonduri europene au fost atrase pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite populației.

Ștefan Groza este nu doar un om de succes, ci și un filantrop activ. Puțini știu că inginerul boroian este implicat în acțiuni caritabile și de întrajutorare pe toate palierele societății.

Înscris într-un cunoscut club al oamenilor de bine, Ștefan Groza dăruiește, din mărinimie și dragoste pentru semeni, folosind mereu tiparul discreției creștinismului.

ȘTIRI