Comuna Hârtop sărbătorește 20 de ani de la înființare. Spectacol cu vedete ale muzicii populare și talente localeEveniment

Comuna Hârtop sărbătorește 20 de ani de la înființare. Spectacol cu vedete ale muzicii populare și talente locale

       Accesări: 2081

Un moment aniversar va fi marcat la finalul acestei săptămâni. Comuna Hârtop va îmbrăca duminică, 19 mai, haine de sărbătoare. Autoritățile locale vor marca 20 de ani de la înființarea localității printr-un eveniment, ce se va desfășura la Căminul Cultural.

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local, au pregătit un spectacol folcloric în care vor evalua vedetele ale muzicii populare românești, dar și tinere talente locale.

Printre invitații de marcă se numără Alexandru Brădățan, Sorin Filip și Călin Brăteanu.

În cadrul spectacolului vor mai evolua Ansamblul „Izvorașul” din Liteni, Fanfara „Floare de cireș” și Ansamblul „Plaiurile Hârtopului”, alături de alți tineri soliști de muzică populară.

Cătălin Hrescanu, primarul comunei Hârtop, consideră că este cei 20 de ani de la înființarea localitații este un moment de suflet și de bucurie pentru locuitori.

În urmă cu două decenii, hârtopenii au votat pentru independență administrativă, între anii 1968 și 2004 localitatea aparținând de comuna Preutești.

Evenimentul aniversar mai include sărbătorirea cuplurilor de aur, 11 familii urmând să fie premiate.

Un element de culoare al manifestării va fi expoziția de pictură organizată de Cercul de arte plastice ce funcționează la nivel local.

Elevii îndrumați de pictorița Denisa Vasiliu vor prezenta cele mai noi creații realizate în cadrul activităților de formare și pregătire de la Centrul de Asistență Educațională (Afterschool).

Primarul comunei Hârtop precizează că evenimentul este finanțat exclusiv din fondurile unor sponsori generoși.

ȘTIRI