Comuna Drăgușeni va găzdui Festivalul datinilor de iarnă pe stil vechi. Vor participa cete de mascați din trei județeEveniment

Comuna Drăgușeni va găzdui Festivalul datinilor de iarnă pe stil vechi. Vor participa cete de mascați din trei județe

       Accesări: 3532

Evenimentele dedicate tradițiilor de iarnă continuă. La sfârșitul acestei săptămâni are loc Festivalul datinilor de Anul Nou pe stil vechi. Sâmbătă, 13 ianuarie, publicul este așteptat în Comuna Drăgușeni unde are loc cea mai amplă manifestare din regiunea Moldovei.

Numeroase cete, oaspeți din județele Neamț, Iași și Suceava, vor fi prezenți la această manifestarea de tradiție, unde sunt prezentare datini și obiceiuri din vatra satelor din nordul țării.

Ca și în anii din urmă, spectacolul va începe cu parada mascaților și urătorilor, care vor pleca de la Hanul Drăgușeni spre parc, unde vor evolua promotorii tradițiilor de Anul Nou.

Primarul Vasile-Lică Cepoi îi va întâmpina pe aceștia în centrul localității, unde se vor aduna toți invitații la spectacol.

Parada va începe la ora 11.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Vă poftim în comuna noastră, pentru a vă prezenta tradițiile de Anul Nou pe stil vechi. Suntem onorați să fim gazde bune și să primim urătorii și cetele care ne aduc obiceiuri străvechi. Va fi un eveniment frumos și așteptăm un public cât mai numeros.”, ne-a declarat primarul Vasile Cepoi. „Avem invitați trei județe, Suceava, Neamț și Iași. Îi așteptăm cu drag pe ei, dar și pe voi toți. Ne dorim un spectacol deosebit, așa cum a fost în fiecare an.”

Gazdele s-au pregătit așa cum se cuvine.

Festivalul va începe în jurul orei 11.30 și va aduce pe scenă cete de mascați, capre, urși, cerbi, mădămi, căldărari.

Nu vor lipsi arnăuții din Drăgușeni și urătorii din aceeași localitate, copii și tineri ai Școlii Gimnaziale „Luca Gavril”.

Toți aceștia vor primi bunătăți tradiționale, preparate de gospodine după rețete autentice, iar din patrtea primarului Cepoi câte un colac.

Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă pe stil vechi se va desfășura câteva ore bune în parcul central.

Un alt eveniment va fi organizat duminică.

Pe 1 ianuarie (stil vechi)/14 ianuarie (stil nou), în comuna Drăgușeni va fi organizat tradiționalul Bal de Anul Nou.

Petrecerea are loc la Căminul Cultural.

Gospodarii din comună sunt așteptați, începând cu ora 19, să vină în număr cât mai mare la un regal de muzică populară cu formația Noroc.

La ora 20 este pregătit focul de artificii.

Balul se va încheia după miezul nopții.

ȘTIRI