Recomandare făcută de ISJ și decizie de ultimă oră pentru elevii navetiști ai școlilor și colegiilor din FălticeniEducație

Recomandare făcută de ISJ și decizie de ultimă oră pentru elevii navetiști ai școlilor și colegiilor din Fălticeni

       Accesări: 7563

Decizie de ultimă oră pentru mediul educațional. Vremea nefavorabilă schimbă mersul cursurilor, chiar la începutul noului modul școlar. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava au propus unităților de învățământ din municipiul Fălticeni să ia în calcul un aspect legat de elevii navetiști.

Comunicarea către școli și colegii, prevede renunțarea la obligativitatea participării elevilor care vin la cursuri, de la țară la oraș, acolo unde situația impune, dacă aceștia nu pot ajunge la școală sau colegiu.

Recomandarea vine pe fondul întețirii viscolului, unele drumuri rurale putând fi blocate în cursul zilei de marți.

Unii diriginți iau în calcul suspendarea cursurilor, însă, varianta nu pare foarte agreată, mai ales că elevii abia s-au întors din vacanța de iarnă.

În cazul în care vor adopta această măsură, cursurile vor fi recuperate, ulterior, conform unui orar specific.

Reprezentanții ISJ au cerut școlilor și colegiilor din Fălticeni „să analizeze situația foarte bine și să nu riște”.

Ei au solicitat, totodată, prin aceeași informare, ca părinții să fie anunțați în timp util, cu privire la faptul că elevii navetiști pot lipsi de la cursuri, dacă sunt drumuri înzăpezite sau circulația mijloacelor de transport în comun se desfășoară cu dificultate.

Deciziile luate de diriginți și de conducerilor unităților de învățământ vor fi comunicate Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

La nivelul municipiului Fălticeni, din cei 8.100 de elevi, circa 1.500 sunt navetiști, cei mai mulți fiind înscriși la Colegiul „Vasile Lovinescu” și la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

ȘTIRI